Nenávist nezapomíná, křivdy nestárnou.
Na knihu Znič to jméno od české autorky Jany Jašové mě nalákala anotace a především to, že se mělo jednat o brilantně vystavěný psychologický thriller. S tím naprosto souhlasím. Můžu říct jen, wow.
Před osmnácti lety se Klára rozhodla přetrhat všechny vazby s rodným městem a odjet do Německa. Když její otec náhle zemře, vydává se zařídit záležitosti kolem pohřbu a dědictví. Všichni, mezi nimiž se Klára během prvních dnů po otcově smrti pohybuje, něco skrývají: její mladší sestra Ela, kamarádka z dětství Majda, partnerka Klářina bývalého přítele Tereza, otcova první žena Milada… Všechny mají svá tajemství. Všechny mají důvod Kláru nenávidět. A jedna z nich ji chce vidět mrtvou.
Příběh je vyprávěn z pohledu pěti žen, které vystupují pod přezdívkami Rusalka, Meluzína, Bludička, Nymfa a Sudička. Ze začátku jsem se musela zorientovat a pochopit, kdo je vlastně kdo. Naštěstí jsem v tom zmatek neměla. Vyloženě sympatická mi nebyla ani jedna, jakžtakž mi sedly dvě z nich.
Příběh mě zaujal a pohltil od prvních stran až do samého závěru. Četlo se to skvěle, byla to velká jízda. S každou přečtenou stránkou jsem byla zvědavější, co vyjde najevo. Co znanenal ten záhadný telefonát Klářina otce těsně před jeho smrtí? Jak to bylo s Danielem? A co ta nehoda Klářiny matky, o které se leccos šušká? Tolik otázek!
Postupně čtenář dostává odpovědi a zjišťuje, kdo je to největší zlo. V knize je několik nečekaných odhalení a zvratů.
Jsem nadšená a moc doporučuju. Kniha není moc vidět, což je škoda!

Nenávist nezapomíná, křivdy nestárnou. Brilantně vystavěný psychologický thriller. Před osmnácti lety se Klára rozhodla přetrhat všechny vazby s rodným městečkem ve východních Čechách a odjet do Německa. Teď žije a pracuje v Ham... více
Komentáře (0)
Knihomolka97 také napsala