Kniha je podle mě typickým představitelem žánru urban fantasy. Díky tomuto příběhu totiž prozkoumáte město Rovině, podzemní tunely a zajímavé, magické mechanismy konstruktů.
Vše je protkáno několika různými životními příběhy a propracovanými charakteristikami postav.
Mohu říci, že tento příběh je o ZÁCHRANĚ. O záchraně světa, o záchraně civilizace a především o záchraně každého jednotlivého života každé z postav.
Celý příběh je povětšinou ve stylu putování a to z mnoha různých důvodů a příčin a právě to mě bavilo nejvíce.
Bavilo mě prozkoumávat tunely, bát se neznámých děsů, bavilo mě postupně poznávat postavy a seznamovat se s jejich životními příběhy a příčinami, které je dovedly až sem.
Závěrečný bonusový obsah už byl jen třešničkou na dortu a pomohl mi k získání celkového obrazu a zorientovaní se v tomto novém, ledovém světě.
Doporučuji moc!
Severní den Ondřej Blaho
PILÍŘE, PŘEDCHŮDCI I VĚČNÝ DÉŠŤ. PROŽIJTE SI SVŮJ SEVERNÍ DEN… Před dvěma sty lety lidé uprchli z Kontinentu a usadili se na nehostinném ostrově Nordtag přezdívaném Severní den. Na troskách opuštěných skulptur postupně vybudova... více