Skvělý námět, zpracování nulové

recenze

Vila (2024) 3 z 5 / MamaKnihomolka
Vila

Anotace této knihy mě naprosto nadchla. Ač kolikrát žádná očekávání od knih nemám, tady jsem čekala nějaký pořádný masakr. A když jsem později přečetla nějaké recenze, tak už jsem tak nadšená nebyla a nevěděla co od knihy vlastně čekat. Proto jsem možná tak rozpolcená.
Nejen, že žádný masakr ve vile nebyl, ale taky mě dost zklamaly postavy.

Když už přišla řeč na postavy, žádná si mě ničím nezískala. Ani Laura. I přesto, že hlavně z jejího pohledu byl příběh vyprávěn. Z jejího a z pohledu hlavní produkční. Konkrétně tyto dvě postavy, jsem vůbec nepochopila. Přišli mi ploché a jednoduché. A přitom si myslím, že kdyby se autorka ponořila víc do hloubky postav, mohly by být hodně mrazivé. Působilo to na mě zkrátka tak, že se autorka mermomocí snažila o zajímavé a složité charaktery, ale přišlo mi to jen jako shluk psychických poruch ve spojení s alkoholem a omezeným prostorem.
Za mě postavy dělají většinu knihy a tohle je za mě velký špatný.

Abych jen nehanila, kniha se moc dobře četla. Styl psaní je příjemný a prostředí je za mě dobře vykresleno, ale atmosféra žádná. Nijak na mě nepůsobila.
Námět je originální. Deset účastníků zavřených ve vile, která je na tajném místě a kamery jsou všude. Záměrem je najít si pravou lásku a nejlepší pár vyhraje velkou peněžitou odměnu, která jim může změnit život od základů. Vše se odehrává online a diváci se mohou dívat na dění ve vile kdykoli. Dokonce mohou hlasovat o hrách, o vítězi a dalším vývoji hry. Jenže vše není tak jak se zdá, výhra se navyšuje, začínají se ohalovat mrazivá tajemství a účastníci se začínají předhánět o náklonnost diváků a tudíž zvýšit šance na výhru. A otázkou je, co všechno jsou ochotni pro výhru udělat.
Kdyby byla kniha lépe zpracovaná, byla by super!


Vila Vila Ruth Kelly

Nepřekonatelná reality show: Luxusní vila. Deset soutěžících v tropickém ráji na soukromém ostrově. Každý okamžik živě přenášen publiku na celém světě, které má moc kontrolovat každý krok soutěžících. Mladá novinářka Laura je svým... více


Komentáře (0)

Přidat komentář