Skvostná pohádková knížka

recenze

Velká kniha českých pohádek (2003) 5 z 5 / LucieB.
Velká kniha českých pohádek

Nádherná kniha českých pohádek, které převyprávěl Pavel Šrut a opravdu překrásně ji ilustrovala Eva Frantová (dcera ilustrátora Karla Franty, známého široké veřejnosti hlavně díky ilustracím čertů).
Najdete zde na 60 známých i méně známých pohádek, které by měly děti znát. Tradiční princ Bajaja, O Palečkovi, Perníková chalupka, Otesánek, Dlouhý, Široký a Bystrozraký, Tři zlaté vlasy děda Vševěda, Chytrá horákyně, Neohrožený Mikeš, Divotvorný mlýnek... ale i pohádky jako Pyšná Maruša, Tři tetky sousedky Chytrá chalupnice, Janek a turecký sultán, Pohádka bez konce... Milovník pohádek si tu zkrátka přijde na své.
Šrut vybíral pohádky tak, aby zde byli zastoupeno od každého trošku... princezny, princové, draci, chuďasi a boháči, Honza, Jiřík, jezinky, víly, hlupáci i hlavy otevřené, čarodějnice, obři i trpaslíci, čerti, vodníci... Jak kouzelný a rozmanitý je pohádkový svět.
Věřím, že kniha získá minimálně ZLATOU STUHU, jak je úžasná, má velkorysý rozsah, krásné grafické zpracování, nádherné ilustrace. Za mě palec nahoru. Koupila jsem ji neteři a ta se od ní nemůže odtrhnout.

Velká kniha českých pohádek Velká kniha českých pohádek Pavel Šrut

V nově sestaveném souboru známých i méně známých českých pohádek se před vámi v celé své nádheře a rozmanitosti otevírá pohádkový svět víl a kouzelníků, skřítků a vodníků, statečných princů a krásných zakletých princezen, hloupých... více

Komentáře (1)

lizavett
11.06.2020

Děkuji za pěknou recenzi.:-) Pohádky si doma rádi přečteme.