![Z krve a popela Z krve a popela](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478410/bmid_z-krve-a-popela-Gj1-478410.jpg?v=1628549946)
Od začátku až do konce mě kniha bavila.
Hlavní postavy jsou prostě skvělé , Poppy je Panna , ale není si jista zda se chce opravdu darovat bohům a raději by trávila čas jako normální lidé . Proto často dělá pro ni zakázané věci . Jednou se vydá do Rudé perly , kde bude mít menší románek s nejvíce sexy strážcem, který se líbí snad každé dívce. Po nečekaných událostech se stane jejím osobním strážcem a mezi nimi to pomalu začne jiskřit. Jako každá mince , tak i on má dvě strany ,na jedné je sexy strážce co okouzlí každou dívku a na druhé Temný - princ Atlantie. Vše se netočí jen kolem jejich milostného života a musí se vypořádávat s kraveny a také s vévodou, který je sice povznesený, ale vůbec se nechová na bytost , kterou by požehnali bohové, je krutý, bezcitný a rád dává "lekce" v podobě bití holí po zádech. Vévoda není jediný chladnokrevný v okolí Poppy, lord Mazeen je stejně krutý dareba .
Vévodu i lorda zastihne naštěstí nehezká budoucnost a za ni se zaslouží jak Poppy, tak Hawke . Po tom, co Hawke unese Poppy a odhalí se jako princ Atlantie se na světlo začnou provalovat nové skutečnosti o povznesených. Povznesení totiž tvrdili že kraveny tvoří Atlanťané a dělali z nich ty špatné , což jak se ukáže není ani zdaleka pravda .
Musím jen dodat ,že jak u Poppy a prince Atlantie přechází z lásky do nenávisti a z nenávisti do lásky se mi strašně líbí a taky ,jak ji oslovuje princezno.
Tato knížka se u mě umístila mezi nejlepšími co jsem četla, napínavý fantasy příběh plný různých bytostí a také lásky.
![Z krve a popela Z krve a popela](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478410/z-krve-a-popela-Gj1-478410.jpg?v=1628549945)
První díl návykové fantasy ve stylu knih Sarah J. Maasové Poppy byla už od narození vyvolena, aby svět přivedla do nové éry, a její život tak nikdy nepatřil jen jí. Na ramenou jí teď leží budoucnost celého království, sama však... více
Komentáře (3)
Přidat komentář![Naias Naias](https://www.databazeknih.cz/img/users/57_/57422/m_naias.jpg?v=1736772190)
Ono je ťažké brať vážne recenzie, kde sú také formulácie ako "Jako každá mince , tak i on má dvě strany" a ktorá sa navyše týka len a len opisu deja. Prosím, pekne prosím, ak nemáte čo povedať a ani neviete ako, nepíšte recenzie, uspokojte sa s komentárom.
![Lenka.Vílka Lenka.Vílka](https://www.databazeknih.cz/img/users/56_/56305/m_lenka-vilka-65420d14001ae.jpg?v=1698827540)
Neb jak správně pojmenovat recenzi
"+SPOILER"
Není hlavním znakem recenze, že v ní není spoiler? Je to ostatně jako první napsané u formuláře během vkládání. Ale ne, my rovnou recenzi pojmenujeme spoiler.
A potom se divme, že místní recenze nikdo nebere vážně ;)
Nevidím recenzi, ale jen strohý popis děje. Příště by to chtělo trošku přidat vlastní názor a rozepsat ho. Nebo jen svůj krátký dojem z knížky napsat do sekce komentářů a ne se "vrhat" na recenzi.