Šťastně až navěky?

recenze

Šťastně až navěky? (2023) 4 z 5 / EvikU.
Šťastně až navěky?

Při každé další fantasy žasnu kolik nápadů autoři mají. Tentokrát jedno království, osud, věštba, romantika, kouzla, spřízněná duše. Young Adult fantasy s queer tématikou.

Skupina mladých lidí, družina. Arek vysvobozuje království Éře, zdá se, že to jde úplně samo. Jelikož jehož rukou padne zlý král je předurčen být následníkem trůnu. Ale i to má svá úskalí a háček. Do svých 18 narozenin si musí najít svou spřízněnou duši oženit se s ní, jinak zemře, zmizí.

Arek má kolem sebe spoustu přátel mezi kterými hledá, kdo by mohl/mohla být jeho spřízněná duše. Jak dny plynou, začínají se s jeho tělem dít podivné věci. Jeho tělo slábne.

Prostředí zas až tak zajímavé není, prostě jedno království, zato postavy jsou opravdu skvěle napsané. Ať už je to pošťuchování Areka s nejlepším přítelem kouzelníkem Mattem. Nebo další postavy, které mu pomáhají postavit království zpátky na nohy. Každá postava je něčím zajímavá. Navzájem tvoří příběh, který bych být mladší úplně hltala. V mém věku jsem si knihu užila, ale nekonal se žádný wow efekt.

Kniha má spoustu vtipných chvil, je to milé oddechové čtení na odreagování. Doporučuji hlavně mladším čtenářům, ale bude se líbit i starším, kteří mají rádi fantasy svět

Šťastně až navěky? Šťastně až navěky? F. T. Lukens

Feel-good fantasy, ve které se mísí artušovské legendy s LGBTQ+ tematikou. Arek byl předurčen, aby zachránil království Ere před ďábelským vládcem. Co však přijde potom, až se mu to povede? O tom nikdy nepřemýšlel, ale teď ho ... více

Komentáře (0)