Šťastně až navěky? - F.T. Lukens

recenze

Šťastně až navěky? (2023) 4 z 5 / books.monca
Šťastně až navěky?

Krásný den,
četli jste už nejnovější HumbookTip?
Pokud ne a hledáte nějakou LGBT+ oddechovku, tak tato knížka vás určitě nesmí minout! Moc ráda bych se tu s vámi podělila o moji recenzi na tuto knih a popřípadě vás na ní nalákala.

Moje recenze:
Tohle byla moc fajn feel-good YA knížka s úžasným humorem. Knížka je z fantasy prostředí a celým příběhem se nese nádech artušovské doby. Kniha je však pojatá velmi originálním pohádkovým způsobem, hlavnímu hrdinovi se nic nevede, tak jak si to představuje a to dělá knihu moc vtipnou.

Tato kniha vypráví o Arekovi, který je podle proroctví předurčen k záchraně království Ere před zlým vladařem. Co se však stane potom, co se mu to povede? Přichází spoustu zvratů, až nakonec Arek pod nátlakem svým přátel usedne na trůn, jako nový král. To má ovšem háček, protože tím se svázal magií a musí si do svým osmnáctých narozenin najít životní lásku, což je za tři měsíce a pokud ji nenajde, vytratí se.

Hlavní hrdina Arek byl takové trdlo a moc jsem si ho oblíbila. Moje nejoblíbenější postava je asi Matt, což je čaroděj a nejlepší kamarád Areka.
Romantická linka byla hrozně roztomilá slow-burn a hlavně friends to lovers. Moc se mi líbilo, že romantika byla queer a obecně v této knize je společnost, kde nikdo neřeší, jaké jste pohlaví a všichni se navzájem respektují.

Od této knihy nečekejte příběh nabitý napínavým dějem, ale spíš odpočinkovou a vtipnou knihu. I tak se mi příběh moc líbil a chtěla bych vám ho moc doporučit.

Za zaslání knížky na recenzi moc děkuji ALBATROSMEDIA

Šťastně až navěky? Šťastně až navěky? F. T. Lukens

Feel-good fantasy, ve které se mísí artušovské legendy s LGBTQ+ tematikou. Arek byl předurčen, aby zachránil království Ere před ďábelským vládcem. Co však přijde potom, až se mu to povede? O tom nikdy nepřemýšlel, ale teď ho ... více

Komentáře (0)