Střet vesmírů

recenze

Teorie lásky (2024) 5 z 5 / Kikina182
Teorie lásky

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Elsie se věnuje teoretické fyzice, ale jelikož je její práce špatně placená, přivydělává si jako falešná přítelkyně. Problém nastane, když se její dva světy protnou. Jack Smith je totiž nejen bratr jednoho z jejích klientů, ale také experimentální fyzik, který podkopává pověst teoretických fyziků. A je to právě on, kdo má v rukou Elsiinu budoucí kariéru.

Stejně jako do všech předchozích autorčiných knih jsem se i do téhle okamžitě začetla. Ali Hazelwood má zkrátka jeden z těch stylů psaní, které člověka chytnou a nepustí, dokud neobrátí úplně poslední stránku.

Na Teorii lásky jsem se z autorčiných knih těšila asi nejvíc, protože mi prostředím i rivalitou mezi teoretickou a experimentální fyzikou připomněla můj oblíbený seriál Teorie velkého třesku. A i když je příběh samozřejmě úplně jiný, tak atmosféra a prostředí byly stejné a já jsem si příběh z velké části i díky tomu moc užila.

Je pravdou, že na zápletce není vyloženě nic originálního, ale to vůbec nevadí. Jednak proto, že je v příběhu hromada originálních drobností, které jí i tak dělají jedinečnou a pak proto, že dokáže známou zápletku podat jinak, takže jsem se od ní nedokázala odtrhnout a neustále se usmívala. Ali Hazelwood je zkrátka královnou milostných linek. I v této knize to mezi hlavními hrdiny neuvěřitelně jiskřilo a já si vývoj jejich vztahu užívala od začátku do konce.

Stejně jako příběh jsou i postavy skvěle propracované. Působí na mě jako reálné osoby, které mají vlastní životní příběh. O hloubku u nich tedy opravdu není nouze a nehrozí, že bych si je spletla s někým jiným.

Teorie lásky je další úžasná kniha od Ali Hazelwood, kterou můžu jedině doporučit. Je to skvělý příběh do každého počasí a do každé nálady, ale obzvlášť vhodný je, pokud je vám mizerně, protože vám vykouzlí úsměv na tváři.


Teorie lásky Teorie lásky Ali Hazelwood

Elsie Hannawayová žije v multivesmíru: mimo svou (mizerně placenou) práci teoretické fyzičky si vydělává ještě jako falešná přítelkyně. Svým klientům dokáže vyjít maximálně vstříc. Pečlivě vybudované světy se však náhle protnou a ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář