Svatební přípravy: Naprosto kouzelná a miloučká detektivka

recenze

Svatební přípravy (2024) 5 z 5 / VasnivaCtenarka
Svatební přípravy

Jodie pro blaho své dcery opouští profesi londýnské policistky a vrací se do svého rodného městečka v malebném Cornwallu, aby začala nový život, poté co v práci byla nasazena při teroristickém útoku v anglické metropoli. Ona sama se s celou situaci vyrovnala dobře, ale její dcera psychicky neustála ohrožení maminky a začala mít psychické potíže. A protože pro Jodie je dcera na prvním místě, rozhodla se změnit profesi a otevřít si cateringovou společnost.

Po příjezdu do Cornwallu hned získává první zakázku – její kamarád z dětství se má ženit a je třeba zajistit pohoštění na tento velký den. Jenomže co čert nechce – nevěsta den před svatbou zmizí a bývalá manželka jejího kamaráda z dětství je nalezena mrtvá. Jodie v sobě policajtku nezapře a začíná se tak trošku ujímat pátrání po nevěstě. Do cesty se jí (nebo ona jemu?) staví místní policista, se kterým si příliš nerozumí a jdou si „po krku“.

Kniha Svatební přípravy od autorky Fiony Leitch je prvním dílem knižní série Vraždy v Cornwallu. Od detektivky jsem absolutně nic nečekala a musím říct, že jsem z ní naprosto nadšená! Ale opravdu!

Já mám ráda detektivky, ale tahle je něčím výjimečná! Je neskutečně milá, vtipná a má i nádech romantické linky, což mne moc bavilo.

Hlavní hrdinka Jodie je super ženská se (pro mou maličkost) skvostným smyslem pro humor. V knize se seznámíme nejen s její dcerou, ale i s její maminkou. Všechny tři holky jsou naprosto k sežrání! Jsou trhlé, milé a laskavé. Jejich průpovídky a myšlenkové pochody Jodie jsem si opravdu zamilovala. I Tony, bývalý přítel Jodie, je příjemný chlapík, kterému se však lepí smůla na paty a je podezřelý z vraždy své bývalé manželky. Jodie však věří, že to neudělal, ale…. neviděla ho 20 let. Že by se v něm spletla?!


Více vám však k ději už neprozradím. Věřte mi, že pokud máte rádi detektivky, tak si tuto přečtěte. Myslím, že by se vám mohla líbit. Měla velmi příjemné tempo, které vás nenudilo a když do toho přidáte špetku humoru, tak se to čte samo.

Fiona Leitch si příběh moc hezky promyslela a dlouho jsem si vraha tipovala špatně. Vlastně mne vrah překvapil a pozor – NE, NEBYL TO ZAHRADNÍK!

Jak jsem napsala již výše – všechny hlavní hrdinky budeme mít rádi. Cornwallský detektiv se občas chová tak, že byste ho nejraději zatloukli do země, protože si nechce vyslechnout postřehy zkušené Jodie. Egoista jeden!

A jestli rádi vaříte, tak musím napsat, že vás na konci čeká příjemné překvapení

Na knize jsem nenašla absolutně žádný zápor! Nic, co bych mohla autorce vytknout. Prostě to bylo opravdu moc příjemné čtení a jsem si jistá, že i vám kniha bude zpříjemňovat chvilky pohody s knihou.

Knihu naprosto a jednoznačně mohu doporučit! Už se těším na druhý díl! Snad vyjde brzy.


Svatební přípravy Svatební přípravy Fiona Leitch

Jodie dala sbohem práci u policie v hlavním městě a vrací se do rodného městečka v Cornwallu, aby si mohla splnit sen a vést cateringovou firmu. První zakázka – svatba bývalého přítele, okořeněná zmizením nevěsty a vraždou jeho ex... více


Komentáře (0)

Přidat komentář