Tajemství panství Saffron Hall

recenze

Tajemství panství Saffron Hall (2024) 4 z 5 / Knihomolka97
Tajemství panství Saffron Hall

Amber se snaží vypořádat s bolestivou ztrátou, která ji postihla. Nemá chuť do života, s manželem se začínají odcizovat, a tak se přestěhuje k dědečkovi do jeho honosného sídla, pod záminkou, že mu pomůže dát do pořádku rozsáhlou knihovnu ale hlavně aby se dala do zpátky kupy. Ve staré věži objeví starou modlitební knížku, která patřila dívce jménem Eleanor a žila skoro před pěti sty lety v období Tudorovců. Zjistí, že s ní má nemálo společného...

V knize se tedy střídají dve časové linky, minulost se současností a sleduje osudy dvou žen. Oba příběhy se mě dotkly, bylo to dost smutné čtení, kde zasáhla nejedna tragédie. Chvilkama jsem měla slzy v očích a nečetlo se to lehce.

K Amber jsem si chvíli hledala cestu, nelíbilo se mi její chování k manželovi a celkově na mě nepůsobila zrovna sympaticky. Snažila jsem se nesoudit, každý se samozřejmě se ztrátou vyrovnává jinak, ale..

O něco více mě bavila linka z minulosti. Po smrti otce se Eleonořin život výrazně změní, musí si zvyknout na nové prostředí a svou novou roli. Čeho se ale nechce vzdát, je její vášeň pro pěstování šafránu a také víry. Eleanor byla jednoduše úžasná. Přizpůsobivá, pracovitá, ochotná pomoci v těžkých chvílích.

Období vlády Tudorovců bylo samozřejmě dost kruté. Vždycky mi ale přišlo podivně fascinující a zajímavé. Kdo by neznal Jindřicha VIII. ?

Kniha je ideální na oddech, objevuje se tu ale i jemná duchařská část, kdy člověka trošku mrazí v zádech.


Tajemství panství Saffron Hall Tajemství panství Saffron Hall Clare Marchant

Amber, zdrcená osobní tragédií, se přestěhuje k dědečkovi do Norfolku do jeho honosného sídla, aby mu pomohla dát do pořádku rozsáhlou knihovnu. Ve staré věži objeví téměř pět set let starou modlitební knížku a odkryje pohnutý pří... více


Komentáře (0)

Přidat komentář