Tajemství panství Saffron Hall přehled
Clare Marchant
Amber, zdrcená osobní tragédií, se přestěhuje k dědečkovi do Norfolku do jeho honosného sídla, aby mu pomohla dát do pořádku rozsáhlou knihovnu. Ve staré věži objeví téměř pět set let starou modlitební knížku a odkryje pohnutý příběh šlechtičny z doby Tudorovců, která má s Amber společného víc, než si dívka vůbec dokáže představit.... celý text
Literatura světová Pro ženy
Vydáno: 2024 , AlpressOriginální název:
The Secrets of Saffron Hall, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství panství Saffron Hall. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Kniha,která nás zavede svým dějem na panství v Norfolku do doby vlády Tudorovců.Příběh je psán dvěma časovými linkami ,té současné v které se seznámíme s Amber,která se do tohoto sídla odstěhuje ke svému dědečkovi,aby zde zapomněla na smrt svého miminka.Zde ve staré věží objeví téměř pětset let starou modlitební knihu v které odkryje pohnutý příběh šlechtičny Eleanor .Její příběh si přečteme v druhé časové lince v které se vydáme do roku 1541,kde i ona prožívá podobnou tragédii smrti děťátka,jako Amber-obě toto spojuje.Příběh obou dvou žen je napsán velice pěkně,ale přeci jen příběh šlechtičny Eleanor se mi líbil víc.Vřele doporučuji všem kdo rád čte tento žánr a také chci upozornit na velice pěknou obálku.
Kniha Tajemství panství Saffron Hall v seznamech
Příjemné čtení. Víc mě bavily kapitoly z tudorovské Anglie, byly akčnější a napínavější. Napsáno je to dobře, čtivě a 16. i 20. století se na stránkách poctivě střídají. Amber se mi zdála hodně přepjatá a vlastně se jejímu nebesky trpělivému manželovi docela divím, že to s ní vydržel. Ale konec dobrý - všecko dobré. Záhada vyřešena, smutné duše vysvobozeny a dítě je na cestě. Jen si neodpustím poznámku ke s. 54, kde jsem se ke svému údivu dověděla, že máme ve výstřihu lícní kosti! Ano, s. 54, odstavec 2
"...a výstřih šedivého svetru odhaloval vystouplé lícní kosti a málem jí sjížděl z ramen". Nevím, kdy napsledy jsem se tak upřímně zasmála. :D