Temné dědictví
recenze
Temné dědictví (2023) / EvikU.Druhý díl s vyšetřovatelem Henrym Fordem. V tomto díle se krátce po sobě najdou dvě těla. Vraždy, které s spolu mohou, ale nemusí souviset. Líbí se mi, jak je kniha psaná. Oblíbila jsem si Forda a jeho tým.
Moc se mi líbí vztah Sama a Henryho. Takový ten respektující vztah otce a syna. Opravdu tleskám. I další postavy se mi zamlouvají. Hannach, Sandy, Jolls. Líbí se mi, že nechají Forda vyšetřovat. Chce domovní prohlídku, má ji. Chce někoho zatknout, má ozbrojenou jednotku. V některých knihách, kde házejí z vrchu vyšetřovatelům klacky pod nohy už je prostě ohraný. Takže tady chválím.
Stránky odsípají, ale zhruba v půlce už vše začíná být jasné a chybí mi napětí. Není žádná druhá linka, kdo by to mohl být, vše se motá kolem jedné rodiny.
Asi nejvíc se mi líbil závěr a možnosti dnešního vyšetřování. Možnosti googlu a cloud úložiště. Ukazané, jak jde doba stále dopředu a dá se mnoho věcí o lidech vytáhnout dodatečně. Před nikým se neschováte. Umělá inteligence a roboti. Dřívějším vyšetřovatelům se o důkazech z googlu mohlo jen zdát.
Hvězdičku ubírá za trochu pomalý prostředek a uhodnutí vraha velmi brzy. Ale stále je to skvělé čtení, protože Maslen psát umí o čemž jsme se přesvědčili už v prvním dílu, který je ještě lepší.
Temné dědictví Andy Maslen
Jaké tajemství ukrývá rodina aristokratů? Druhý případ detektiva Forda. V idylické venkovské krajině u britského Salisbury jsou nalezeny kusy lidských ostatků. Krátce nato vyloví místní sedlák z nádrže na pastvině utopené tělo. Ob... více