Tichá bolest

recenze

Tichá bolest (2023) 5 z 5 / renulka16
Tichá bolest

Milena, učitelka na mateřské dovolené, měla docela obyčejné dívčí sny - potkat toho pravého, se kterým by mohla sdílet radosti i starosti všedního dne, mít vlastní domácnost a děti. Jejich smích zaplňoval kouty bytu. To vše se jí splnilo. Pak ale její manžel přišel o práci a rodina se musela potýkat s finanční nouzí. Destruktivní hádky byly na denním pořádku. Brzy zjistila, že to není to nejbolestivější, co jim osud přichystal.

Tichá bolest, jak už název napovídá, nebude to žádné odpočinkové čtení.
Tuto knihu rozhodně nedoporučuji číst ve špatném rozpoložení, nebo vám to zadělá na mnohem větším smutku.

Tento příběh je takový reálný, věřím, že hodně žen na mateřské se v tomto příběhu najde, ale nejen ony. Bylo tam několik situací, kdy jsem si říkala, sakra to je snad o nás nebo co?

Přesto, že se však nejedná o veselé čtení, se kniha čte překvapivě velice dobře. Já osobně ji dala na jeden zátah, protože jsem prostě potřebovala vědět, jak to dopadne s Milenou a její rodinou. Bohužel však je celý příběh, na můj vkus, zakončený až moc "sluníčkově". Věřím, že kdyby paní autorka ponechala závěr v "depresivním" módu, jako je celá kniha, sedl by mi ten závěr do příběhu naprosto dokonale a byl by i více reálný.

Knihu velmi ráda doporučuji, ale jak jsem upozornila na začátku, opravdu buďte na knihu dobře rozpoložení!


Tichá bolest Tichá bolest Táňa Keleová-Vasilková

Milena, učitelka na mateřské dovolené, měla docela obyčejné dívčí sny - potkat toho pravého, se kterým by mohla sdílet radosti i starosti všedního dne, mít vlastní domácnost a děti. Jejich smích zaplňoval kouty bytu. To vše se jí ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář