Touha po štěstí
recenze
Touha po štěstí (2024) / lucie.svobodovaPearl touží po tom, být maminkou, bohužel to není možné a tak se její mladší sestra Freya rozhodne, že ji s tím pomůže, stane se náhradní matkou a dítě jí odnosí.
Krásné, že?
No, není to bohužel tak jednoduché a krásné, jak to zní, dočká se totiž rodinných rozbrojů a ztratí i svou životní lásku.
S Freyou se život opravdu nepáře - skončí totiž bez dětí, manžela, práce, a po požáru i bez střechy nad hlavou. A to chtěla jen pomoct své sestře, aby byla šťastná. Místo toho se od rodiny “musela odříznout, aby i její sestra byla v klidu.
V kom myslíte, že nalezne po ránách osudu oporu?
Oporou se ji stane její neteř Billie. Jak myslíte, že bude vše postupovat?
Bude se jednat o šťastné rodinné shledání po letech nebo se otevřou staré rány a křivdy?
Billie má na starost rodinnou restauraci na ostrově, její rodiče mezi tím cestují po Austrálii a ona potřebuje pomoc, od Freyi.
Mohla by to být cesta zpět k rodině?
Matka Billie - Pearl k tomu má však zpočátku negativní postoj, ale nakonec svolí, aby Freya její dceři vypomohla.
Proč se k tomu staví Pearl tak negativně? Má strach z prozrazení rodinného tajemství? A nebylo by to nakonec i lepší?
Knížka není obyčejný románek, nalezneme zde totiž i těžší témata jako třeba neplodnost, nemoc nebo třeba sexuální napadení.
Postavy jsou zde dobře vykreslené, působí realisticky a za to jsou u mě vždy plusové body.
Příběh byl v určitých směrech napínavý, překvapivý a četl se opravdu velice dobře, budu se muset podívat po dalších knížkách autorky .
Touha po štěstí Barbara Hannay
Freya své sestře Pearl pomůže splnit sen a coby náhradní matka pro ni odnosí vytoužené dítě. Namísto vděku se však dočká jen nesvárů v rodině a ztráty životní lásky. O několik let později Freya dopadne na samé dno – nemá děti, man... více