Třetí díl mrazivé série

recenze

Přežij, dokud můžeš (2024) 4 z 5 / MamaKnihomolka
Přežij, dokud můžeš

Třetí díl s geniální agentkou Laurel Snowovou a opět skvělé a napínavé čtení. I když o hodně přijedete a já je doporučuji všemi deseti, nevadí když si předešlé díly nepřečtete. Autorka totiž krásně a nenásilně připomíná a shrnuje, co všechno se přihodilo a jaké to mělo dopady ať už na Laurel samotnou nebo vyšetřování.

Co hrozně moc oceňuji je to, že Laurel neřeší jen aktuální případ, ale i další dva, které už se táhnou od prvního dílu a vzájemně se proplétají a zase rozplétají. To mě jako čtenáře neuvěřitelně baví a stále nechává napnutou a očekávající konečné zapadnutí kostek na své místo.

Co musím vyzdvihnout jsou postavy. Ať je to geniální, bezpáteřní a narcistická Abigail, ze které mám fakt husí kůži. Nebo Laurel, která je sice nadprůměrně chytrá, ale není na okraji společnosti nebo alhokolik jako skoro každý knižní detektiv. Snaží mít romantický vztah a buduje si i další vazby.

Ač je to skvělé čtení, přiznám se, že ze začátku se mi nějak nedařilo začíst. Buď je to možná knihou, kterou jsem četla předtím a nebo byl zkrátka rozjezd trochu pomalejší. Ale pak se vše vrátilo do starých kolejí a já se nemohla odtrhnout.


Přežij, dokud můžeš Přežij, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Na americkém severozápadě panuje obzvláště vražedná zima a vycházející hvězda FBI Laurel Snowová loví sériového vraha s děsivým modus operandi. Poblíž kostelů, charitativních organizací a poradenských center byla nalezena těla – k... více


Komentáře (0)

Přidat komentář