Od Taylor Jenkins Reid jsem zatím četla všechny knihy, které vyšly v nakladatelství Vintage, a všechny se mi neskutečně líbily. Nechápu, jak to autorka dělá, ale dokáže mě nadchnout pro každé téma, které sis vybere. Ať už to byla Daisy Jones, Evelyn Hugo nebo Nina Rivová, pokaždé jsem propadla postavám, příběhu i jejich společnému světu, který autorka krásně i když nenápadně proplétá.
Carrie Soto pro mě tedy nebyla výjimkou. Přestože se z počátku jeví jako nesympatická tvrďačka, v průběhu knihy se mi ji podařilo pochopit stejně jako to, jak hledala svůj životní smysl.
Popisy jednotlivých zápasů dodávaly knize na dramatičnosti a připadala jsem si, jako bych tam skutečně byla. Stala jsem se Cariiným fanouškem i přesto, jak náročnou osobností byla. Stejně tak jsem si oblíbila jejího otce a jejich společné tréninky. Šlo o krásný i když fiktivní životní příběh.
Zakončení knihy bylo také naprosto skvělé, ale nechci nic prozrazovat ;)
Jak jsem už zmínila, TJR mě dokáže nadchnout pro cokoliv, třeba i pro tenis, který mě absolutně nezajímá. Díky svým pečlivým popisům ale upoutala mou pozornost a tenis mi dokonce přišel zajímavý. Myslím si, že jen málo autorek v dnešní době toto dokáže a mně teď nezbývá než čekat, co dalšího vydá, abych si to mohla co nejdříve přečíst.
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Knihy Dobrovský.
Carrie Soto se vrací Taylor Jenkins Reid
Carrie Soto je urputná tenistka, která se nechvalně proslavila svým rozhodnutím vždy vyhrát za každou cenu. Ale ve chvíli, kdy odchází do důchodu, je nejlepší tenistkou všech dob. Překonala všechny rekordy a vyhrála dvacet grandsl... více