Ulička zmrtvýchvstání

recenze

Ulička zmrtvýchvstání (2024) 5 z 5 / evasamankova
Ulička zmrtvýchvstání

Advokátské eso z lincolnu a skvělý detektiv na penzi. Dvojice, která z vězení dostane každého nevinného. Podaří se to i tentokrát? Je žena odsouzená za vraždu svého bývalého manžela skutečně bez viny? Projde uličkou zmrtvýchvstání?

Michael Connelly je světoznámý autor kriminálních románů, jehož postavy policisty Harryho Bosche nebo advokáta Mickeyho Hallera znají tisíce fanoušků detektivek. Connelly čerpá náměty pro mnohé příběhy ze své dřívější práce investigativního reportéra.

Novinkou vydanou nakladatelstvím Slovart je detektivní román Ulička zmrtvýchvstání, v němž se znovu setkáváme s oběma slavnými Connellyho postavami. Právnické eso Mickey Haller, advokát úřadující z automobilu lincoln, najme svého nevlastního bratra Harryho Bosche k prověřování dopisů, které mu posílají údajně neprávem odsouzení vězni s žádostí, aby obnovil jejich případ a zastupoval je.

Harry se dopisům poctivě věnuje. Většinou jde o smyšlené lži právem odsouzených pachatelů, občas ale narazí na psaní, které upoutá jeho pozornost a říká si o bližší prozkoumání. Tak jako nyní. Dopis od Lucindy Sanzové, ženy odsouzené za vraždu bývalého manžela, se stane novým případem této dvojice. Je uvězněná žena skutečně nevinná? Jak těžký boj Harryho i Mickeyho čeká?

Michael Connelly má pevnou ruku. I tentokrát servíruje příběh, který se čte jako po másle. Plyne v rychlém tempu a nabízí velkou právnickou bitvu v soudní síni. Čtenář si nemůže být jistý ničím, a tak je mnohokrát příjemně překvapen.

Dění sledujeme střídavě z pohledu obou hlavních postav. Zdařile vybudovaná atmosféra zapadá do mozaiky napínavého a dobře vystavěného příběhu. Nechybí brilantní dialogy a perličky amerického soudního systému.

Ulička zmrtvýchvstání je velmi čtivý detektivní příběh, v němž autor znovu nezklamal. Napínavé, vychytralé a místy ostré jako břitva.


Ulička zmrtvýchvstání Ulička zmrtvýchvstání Michael Connelly

Mickey Haller dostal z vězení neprávem odsouzeného muže, na kterého narazila Ballardová během vyšetřování případu sériového vraha. Tento úspěch přinesl Mickeymu nejen slávu a peníze, ale také touhu pomáhat nevinným ve vězení. Naja... více


Komentáře (0)

Přidat komentář