Konečně normální vražda

recenze

Konečně normální vražda (2024) 5 z 5 / evasamankova
Konečně normální vražda

Podzim roku 2008 a detektivové z oddělení vražd dodělávají staré resty. Po případu z dávné minulosti a politicky motivovaných zločinech na ně konečně čeká docela obyčejná vražda. Nebo ne? Oběšená žena na stromě hlavou dolů budí značné rozpaky. Mohla to být i nešťastná náhoda nebo sebevražda?

Slovenské eso detektivních příběhů Dominik Dán vydal v nakladatelství Slovart další případ detektivů z kanceláře 141 s názvem Konečně normální vražda. Už více než po třicáté se tu setkáváme s mordpartou řešící nejrůznější vraždy.

Tentokrát jsou detektivové Richard Krauz a Chosé povoláni k velmi zvláštnímu případu, který ovšem znuděnému a tentokrát v lásce zrazenému Chosému vlije novou krev do žil. Na sídlišti Našeho Města je na stromě za panelákem nalezena mrtvá žena visící hlavou dolů za zlomenou nohu. Další zranění na jejím těle působí stejně záhadně. Krauze s Chosém čeká náročný týden, během něhož se doberou skutečné pravdy, byť jim to všichni podezřelí řádně zkomplikují.

Dominik Dán je ve skvělé formě a předkládá velmi čtivý a napínavý příběh. Nechybí v něm vtipné hlášky a dialogy, perfektně nastíněná atmosféra a děj, který svižným tempem pádí vpřed. Do případu se parťákům přimotá i tři roky stará vražda další mladé krásné černovlásky, která prozatím nebyla objasněna.

Nejen fanoušci Dominika Dána si rozhodně přijdou na své. Napětí i černý humor plní více než 350 stránek. Přečtete je, ani nebude vědět jak. Konečně normální vražda je další skvělý přírůstek do Dánovy série.


Konečně normální vražda Konečně normální vražda Dominik Dán

Na podzim roku 2008 rozehrává detektiv Krauz špionážně-detektivní hru, aniž by věděl, kdy a jak skončí. Čeká na odpověď z Vídně, a přitom přemýšlí, jak pomoci svému demotivovanému kolegovi strádajícímu v koutě kanceláře. Řešení př... více


Komentáře (0)

Přidat komentář