Uspěchaný konec krásného příběhu

Obálka: 3*
Hlavní postavy: 4*
Děj: 4*
@albatrosmedia #spoluprace

Jak už jsem vám několikrát řekla, mám ráda, když má kniha neotřelí nápad. Tohle určitě kniha Drahý Aarone splňuje. Mladá holka se přihlásí do programu, který jí přidělí nějakého vojáka, se kterým si má dopisovat. Amerika, no. Stane se tak spojkou s realitou, světem mimo bojiště a uniformy.

Z psaní s neznámým se stane psaní s kamarádem, přítelem až se z něj nakonec stane nejlepší přítel, kterému může svěřit svá tajemství. Oceňuji, že psaní mezi hlavními postavami probíhalo měsíce a dalo se tak snadno uvěřit, že jejich sympatie postupně měnily svou podobu. Pokud zmiňuji psaní, právě kapitoly ve formátu psaného textu mezi postavami mě velmi oslovil - kniha se četla rychle a díky nenahlížení do myšlenek hlavních postav dávala prostor vlastní fantazii.

Bohužel nebudu knihu pouze chválit - vadila mi až místy velmi silná nezralost hlavní hrdinky, které bych odhadovala spíše 19 let. Zklamal mě také závěr, pokud se autorka propracovává k odhalení citů 400 stran, nemůže ten konec takto z mého pohledu zrychleně odfláknout. Stačilo by pár kapitol navíc, trochu rozvinout společná rozhodnutí o pokračování jejich vztahu.

Kniha byla mou první knihou od této autorky a já i přes zklamání v závěru řadím autorku mezi mé oblíbence. Kniha mě vtáhla do děje už od první stránky a když se konečně potkali, chtěla sem bouchat šampaňské. Často jsem viděla, že čtenářům této autorky vadí sprosté výrazy, až nechutnosti. Za mě v knize nebylo nic pohoršujícího a nic, co bych sama nedokázala vypustit z úst, ale já jsem starý prasák, takže vy si udělejte svůj vlastní názor třeba právě u této knihy.

Celkové hodnocení: 4* z 5*

A co vy? Mluvíte sprostě?

Drahý Aarone Drahý Aarone Mariana Zapata

Román americké autorky je zčásti psaný formou e-mailů a krátkých textových zpráv. „Drahý Aarone, jmenuju se Ruby Santosová a přidělili mi tě přes nadaci Pomoc vojákům.“ Ruby přesně ví, do čeho jde, když se přihlásí jako dobrov... více

Komentáře (0)