Úsvit Onyxu

Nemůžu moc hodnotit jazyk a jazykové obraty, protože to ještě není finální verze. Ale překlad byl pro mě v některých případech nehodící se k prostředí a postavám.
Taková maličkost. Slovo “nedejbože je nahrazeno “nedejkámen. Což mi přišlo strašně skvělý. A těhle slovních hrátek je tam víc.
Postavy mi sedly a Arwen mi přišla moc sympatická hlavní hrdinka. Neměla jsem problém se s ní, ani s dalšími postavami, ztotožnit.
Trvalo mi delší dobu než jsem se začetla. Ale od půlky knihy se to postupně zlepšovalo a kniha nešla odložit.
Akce tam bylo dost od začátku knihy. Vlastně hned na 30. straně se stane asi největší zápletka celé knihy.
Konec byl super. Plnej akce a napětí a zhltla jsem ho během hodiny.
Na druhou stranu - kdo knihu označil jako YA? Scén, který by se v YA vyskytovat asi neměly tam bylo dost a myslím, že NA by bylo lepší zařazení… Na poslední straně je každopádně doporučení od 15 let.

Pokud máte rádi romantasy a enemies to lovers, moc doporučuju

Úsvit Onyxu Úsvit Onyxu Kate Golden

Napospas králi temnoty. Začátek nebezpečně žhavé romantasy série. Arwen Valondaleová nikdy nečekala, že se obětuje, aby zachránila milovanou rodinu. Nyní je zajatkyní v nejnebezpečnějším království široko daleko a pomocí svých ... více

Komentáře (0)