Úsvit Onyxu

Kniha se mi dostala do rukou v rámci spolupráce s Albatros Media.

Jednou za čas si můj mozek řekne o pomalejší tempo a naprosto si užije knížku, kde je hlavním fokusem romantická dějová linka. Ale i tak musí obsahovat špetku toho fantasy, jinak to u mě prostě nejde . Pokud po knize sáhnete za účelem dobrého požitku ze čtení u kterého se zrelaxujete, tohle je to pravé pro vás.

Knížka mě zaujala hned první kapitolou, hlavní hrdinka mi sedla, nehraje si na hrdinku a postupně přichází na to, že je statečnější, než si myslela. Pokud se jedná o záchranu svých milovaných, dokáže hodit všechny strachy za hlavu a jde si za svým.

Většinou děj ubíhal a nenudila jsem se, ale přiznám se, že mě to bavilo hlavně kvůli tomu romantickému vývoji mezi hlavní hrdinkou a jejím love interestem. Všechno co se tam dělo bylo tak nějak jasné už od začátku, ale to neberu jako nějaký problém, protože se tam objevují tropes, které já ve fantasy prostě miluju, ale většinou je čtenáři hned jasné co jak dopadne. V tomto případě mi to ale vůbec nerušilo požitek ze čtění.

Knížku vidím jako relax čtení, u kterého nemusíte tolik přemýšlet, protože opravdu z toho fantasy světa se něco pořádného dozvídáme až na konec, kdy se mi zdálo, že autorka chce dohnat resty za celou tu knihu, kde se věnovala pouze dvěma hlavním postavám a budování jejich vztahu nevztahu.

Za mě ale splnila mé očekávání a možná mě i mile překvapila, vzala jsem jí do ruky přesně ve chvíli, kdy jsem se chtěla u čtení bavit a nepřemýšlet nad podstatou života.

+ čtivost, jednoduchost děje
+ originální nápad se světem vystaveným na drahých kamenech (doufám, že v dalších díle toho světa objevíme víc)
+ hlavní postavy super
+ hmatatelná přitažlivost mezi postavama - to je pro romantasy hoodně důležitý
+ odpočinkové čtení

- předvídatelnost

Úsvit Onyxu Úsvit Onyxu Kate Golden

Napospas králi temnoty. Začátek nebezpečně žhavé romantasy série. Arwen Valondaleová nikdy nečekala, že se obětuje, aby zachránila milovanou rodinu. Nyní je zajatkyní v nejnebezpečnějším království široko daleko a pomocí svých ... více

Komentáře (0)