Vespertina byla po Kouzlech rodu Thornů absolutní nutnost. A já si ji užila, i přesto, že společnost neromantických knih obyčejně nevyhledávám.
Získala si mě především díky dialogům, co spolu vtipně vedla hlavní hrdinka s přízrakem. Kontrast mezi těmito dvěma postavami, byl také důvod, proč knize odpouštím absenci romantické linky. Jako druhé jsem si hned zamilovala temnou a drsnou atmosféru, celého světa, která se s nikým a ničím nepárala. A nakonec jsem i velmi ocenila přidanou hodnotu s psychickými problémy.
Samozřejmě, nesmím zapomenout zmínit nesmírně podařenou obálku, kterou řadím k jedné z nejhezčích vůbec. Detaily a obecně její atmosféra dokonale vystihuje tu, kterou jsem již dříve popisovala.
V průběhu čtení mi nejednou pomohl seznam tříd duchů, který byl sepsaný na posledních stranách knihy. Pro přehlednost a pro
porozumnění čtenáře byl topový!
Hlavní hrdinka – Artemisie, mi svou povahou až překvapivě sedla. Myslím, že takové postavy a témata, by se měla objevovat ve více young adult knihách.
I když jsou mým favoritem nadále Kouzla rodu Thornů, vůbec se nedivím, že si Vespertina také vysloužila označení HumbookTip.
Knížku jsem dostala na spolupráci, jako recenzní výtisk. Děkuji @Humbook, #humbookblogeri!
Temná kněžka Margaret Rogerson
Atmosférická fantasy od autorky bestselleru Kouzla rodu Thornů Artemisia se chce stát Šedou sestrou, členkou řádu, který se stará o klidný přechod duší zemřelých na onen svět. S mrtvými tráví čas raději než s živými, kteří si z... více