Vila v Itálii

recenze

Vila v Itálii (2024) 5 z 5 / bookbug_cz
Vila v Itálii

Vila v Itálii mě pohltila svou atmosférou, jídlem, pitím a především svým příběhem, který mi přišel nejen zajímavý, ale i napěchovaný různorodými emocemi. Jeden z mých oblíbených dílů série, protože co já ocením nejvíc, je romantická linka, kde všechno funguje. Tady máme hate to love a vykreslenou tak, že se ti dva opravdu moc nemusí prakticky po celou knihu. A to je, milí knihomolové, přesně to, co potřebuju. Přečteno za jeden jediný den.

Lia se vydává do Itálie, aby se potkala se svým biologickým otcem. Celý život strávený ve lži teď považuje za cizí a své matce nemůže odpustit skutečnost, že jí o svém otci celé ty dlouhé roky lhala. Což dokážu pochopit, protože lež v rodině je jedna z věcí, která by neměla existovat. Pravda, která vyjde na povrch, je umocněna faktem, že jejím biologickým otcem je slavný italský herec Ernesto. Lia má však problém se k němu dostat přes jeho ochránce, nepřístupného suchara Raphaela, který se svým chladným přístupem snaží odehnat od nevlastního otce všechny podvodníky, co se jen snaží dostat k jeho slávě a penězům.

Raph a Lia na sebe štěkají, hovoří v sarkasmu, a to já moc ráda. Dívka se ale nevzdává a je odhodlaná rozluštit záhadu vlastního života. Je to temperamentní hrdinka, která se nebojí Raphovi odporovat, škádlit ho, možná i trošku slovně trestat.

Zkrátka jsem spokojená, protože jsem se opět dozvěděla něco o tradičních hodnotách Itálie, o tom, jak se připravují a vaří těstoviny, míchá jejich typické limoncello, společně s hrdiny jsem navštívila spoustu krásných míst s nádherným výhledem. A to, jak Liu Ernestova rodina přijala, jak se k ní chovali, to bylo vážně idylické.

Julie Caplin je autorka příběhů, která mě pohladí po duši, když mi zrovna není úplně dobře. U jejich slov se zamiluju. A to je ono – nezáleží na tom, jestli je kniha literárně na výši, ale na tom, že se zahryzne do čtenářovy duše a už nepustí. Takže díky a těším se na příběh z Prahy!
...
Za knihu děkuji @grada_cz v rámci spolupráce.

Vila v Itálii Vila v Itálii Julie Caplin

Lia vždy snila o tom, že navštíví tyrkysově modré pobřeží Amalfi. Tenhle její sen ale nikdy nezahrnoval setkání s vlastním otcem, o jehož existenci neměla ani tušení. Teď však stojí před branami nádherné vily v Itálii, do které ji... více

Komentáře (0)