Vláda vlků

recenze

Vláda vlků (2021) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Vláda vlků

Co říkáte na přidávání sérií ze stejného světa se známými postavami?

Pokračování příběhu o Nikolaji Lantsovovi jsem si mohla přečíst přímo po předchozím dílu, kterým byl Zjizvený král. A díkybohu za to. Kdo by vydržel čekat, že? :D
Fjerdská armáda se chystá zasadit Ravce úder a Nikolajovi se Zojou nezbývá nic jiného, než se pořádně připravit. Za hranicemi se agentka Nina snaží získat co nejvíc informací a pomocí nich vyhrát nejen bitvu, ale celou válku. Podaří se jim Ravku zachránit?
Víte co miluji na téhle sérii nejvíc? Jednoznačně Nikolaje a celou jeho škálu nálad a pozitivity. Škorpení se Zojou nabývá intenzity a stejně tak komunikace s vnitřním démonem. Za hranicemi pak zase budování vztahu Niny a její nové přítelkyně, které se v utajení snaží neprozradit se a využít všeho, co je po ruce. Čtení jsem si doslova užívala, protože děj mi plynul před očima.
V této části si navíc užijeme více bitev a celkově bojů, výher i ztrát. Některá překvapení v ději jsem vůbec nečekala a musím říct, že to bylo opravdu osvěžující. Linka Niny byla v minulém díle trochu nudnější, teď je ale napínavá a mnohem akčnější. Více povyku pozoruji i v lince Nikolaje. Moc jsem se bavila u části se Sturmhondem a návštěvou v Ketterdamu. Objeví se tam i staré známé tváře, což mi udělalo obří radost.
Potkáme se znovu i s Alinou a jak jsme se s @ivka_s_knihou shodly – jak jde o Alinu, všechno jde do kytek :D.
Závěr téhle série jsem si užila, konečně několik věcí i odhadla a přitom stejně četla s obočím až ve vlasech. Navíc těch posledních pár vět mě úplně rozveselilo. Vážně pecka, o kterou nemůžete přijít.

Obálka a grafika: Stejně jako u prvního dílu nemám absolutně co vytknout. Nádhera.

Verdikt: Doporučuji tuhle duologii číst pospolu, protože si to mnohem víc užijete a budete mít příběh ucelený a krásně dlouhý. Miluju to!


Vláda vlků Vláda vlků Leigh Bardugo

Některá srdce bijí silněji než ostatní. Závěrečný díl série Zjizvený král. Mohutná fjerdská armáda se připravuje na tažení do Ravky. Aby král Nikolaj Lantsov dokázal nepřátelské šiky porazit, musí zapojit veškerou svou vynaléza... více


Komentáře (0)

Přidat komentář