Všechno, co jsme ztratili

recenze

Všechno, co jsme ztratili (2023) 3 z 5 / bookbug_cz
Všechno, co jsme ztratili

Pokud jste četli autorčinu předchozí knihu Všechno, co jsme měli, tak jste se jistojistě zamilovali do útulné londýnské kavárny s knihkupectvím Cosy Corner. Jako fanoušek kaváren, knihkupectví a jejich dokonalého spojení, to v knižních příbězích vždycky ocením.
Tentokrát nás Jennifer seznámí s knižní dvojicí Hope a Yeojunem. Oba jsou nesmírně talentovaní, sympatičtí a na první pohled optimističtí. Když se ale ti dva poznávají blíž, odhalují temná zákoutí jejich melancholických duší. Hope žije v domě se svými rodiči a malou sestrou Daisy. Po smrti jejich nejstarší sestry Manon už jejich rodina nebyla jako dřív. Životy poznamenané tragédií sice plynou dál, ale už jimi netepe nic krásného.

Bolestivé okamžiky, které Hope zažívá doma, se snaží vybalancovat hudbou, kterou studuje, miluje a dává do ní všechno živé, co v ní ještě zůstalo. V kavárně, kde brigádničí, se seznámí s Yeojunem, sedmadvacetiletým mladíkem, který už pracuje v oblasti grafického designu. Kromě toho ale i tvoří digitální komiksy a považuje to za stejný bezpečný přístav, jako Hope bere svou hudbu. Ona trpí ztrátou své sestry, on zase ztrátou svého otce. Oba mladí lidé k sobě nachází cestu pomalu, ale strašně krásně. Začnou spolu trávit veškerý volný čas, navštěvují svá oblíbená místa, jeden druhému vstupují do života tak, jak je to jen možné. Zvládnou se ale vypořádat se svými vnitřními démony, aby tak mohli začít zcela nový, radostný život s výhledem do budoucnosti?

Musím říct, že autorčina předchozí kniha mě citově rozkymácela mnohem víc. Dle mého je to kvůli tomu, jak je postavena romantická linka. Asi mi víc vyhovuje, když se dvojice na začátku spíš nesnáší nebo spolu bojuje, než když si hned ti dva sednou a nechají se unášet vzájemnými sympatiemi. Scházela mi ta vzrušující chemie a drama z prvního dílu. Autorka je skvělá píše čtivě, občas si podtrhnete i zajímavé citáty v knize. Ale tento díl nepatří mezi ty, co byste si přečetli znovu. Rozhodně bych spíš doporučila její předchozí knihu: Všechno, co jsme měli.


Všechno, co jsme ztratili Všechno, co jsme ztratili Jennifer Bright (p)

JSI DOBRÁ. LEPŠÍ, NEŽ SI MYSLÍŠ. Sebevědomá, silná, vždy s úsměvem na tváři – taková se zdá být studentka Hope. A to jenom proto, že věnovala obrovské úsilí, aby vypilovala, jak působit navenek. Aby se vyhnula otravným otázkám ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář