Milenec - Rebecca Sacks
Obálka: 4*
Hlavní postavy: 4*
Děj: 3,5*
@knihybeta #spoluprace
Kdo mě sleduje delší dobu ví, že nečtu anotace. Knihu opravdu soudím podle obalu. Jsem obálkofil a netajím se tím. Proto vám hned na úvod musím říct, že tato obálka má nádherný materiál. Když si na ni šáhnete, tak máte pocit, že se dotýkáte nějaké látky a ne papírové obálky. Materiál mě naprosto uhranul. Co do námětu obálky bych měla připomínky - za mě nevystihuje obsah knihy a raději bych na ní viděla například vojáka nastupujícího do vlaku.
Obsahově jde o knihu, na kterou je potřeba se soustředit. Velmi důležité informace, témata a pohled na válku v Gaze ze všech stran. Kniha nabídne pohled palestinců, pohled izraelců, pohled vojáka, pohled milenky vojáka i pohled rodičů a cizinců v zahraničí. Pokud nejste odborníky na toto téma (stejně jako já), pak budete sosat informace jako houba vodu. Za mě nádherně zachycené problémy, denní konflikty i pocity člověka, který žije v Izraeli, ale sympatizuje s araby.
Líbí se mi, že kniha obsahuje hebrejsky psané části, které jsou zároveň nenásilně přeloženy. Knize to tak dodává autentičnost.
Pokud chcete poznat život v Tel Avivu, detailněji navnímat situaci v Gaze, pak je tato kniha tím správným krokem. Nenásilné podání na pozadí velké mladé lásky.
Celkové hodnocení: 3,75* z 5*
Milenec Rebecca Sacks
Milostný příběh dospělé Kanaďanky a mladičkého vojáka odkrývá na pozadí nečekané invaze izraelské armády do Gazy palčivé otázky ohledně vlastní identity. Allison, která do Izraele přijíždí studovat, se zamiluje do země, exotického... více