Všemi smysly

recenze

Všemi smysly (2024) 5 z 5 / EvikU.
Všemi smysly

Ještě snad žádná kniha ve mě nevyvolala tolik různých slz. Slzy bolesti, zoufalství, smutku, ale i z radosti. Dostála svému názvu. Vnímala jsem ji doslova všemi smysly!

Na tuto knihu rozhodně v dohledné době nezapomenu. Ember přijde ve válce v Afghánistánu o otce, byl na vojenské misi jako lékař. Všichni se zhroutí, máma nejvíc a starost o mladší sourozence zůstane na chvíli na ní. Jediný, kdo by ji mohl z toho bahna vytáhnout je Josh.

Josh je hokejovým trenérem jejího malého bráchy Guse. Je nádherný, přátelský, vnímavý, s ním má po dlouhé době pocit, že žije. Jejich láska a přitažlivost je nakažlivá. Měla jsem z nich husinu.

Bylo nádherné číst i o rodině, která se tolik miluje. Vztah Ember a Guse byl skvělý. Babička, která dovedla říct správné slovo ve správný čas a nebo raději mlčet. Vždy vycítila, co rodina potřebuje a Ember se jí podobala. Já vlastně nevím, co víc napsat. Kniha je emoční jízda.

Přesto celá kniha není o štěstí, ale spíše o hledání sama sebe. Nezahodit lásku, která je většinou jen jedna za život. Postavit se k životu čelem i když to někdy bolí. Překonat strach, že se může něco stát. Vždycky se může něco stát, ale musíme žít tady a teď.


Všemi smysly Všemi smysly Rebecca Yarros

Dvacetiletá Ember čelí nejtěžší zkoušce svého života: ze dne na den má na starosti tátův pohřeb, zhroucenou mámu i dva mladší sourozence. V lásce to také není žádná sláva… naštěstí se ale v té správné chvíli zjeví Josh Walker, sex... více


Komentáře (0)

Přidat komentář