Jsou knížky, které chytí za srdce od začátku a nepustí až do poslední stránky. A tohle je přesně ten případ. Připravte si kapesníčky a do toho!
Příběh vypráví o Paisley, kterou neustále kontrolují rodiče. Nemyslí to však špatně, i když to občas přehání.
Paisley je totiž nemocná - má vážný problém se srdcem, stejně jako její starší sestra, která bohužel nečekaně zemřela. Srdeční smrt.
Ona ale nechce žít tímto způsobem, chtěla by určitou svobodu a splnit si seznam přání. Dokud má nějaký čas. Nemůže se totiž rozhodnout, jak její zdravotní problém řešit, nechce totiž žít “zavřená v nemocnici na hadičkách a moc nevěří, že by pomohl kardiostimulátor.
Jednoho dne vyrazí se svou nejlepší kamarádkou Morgan na pláž a setkává se tam s Jaggerem. Krásným studentem vojenské školy.
Jejich první setkání je poznamenáno “žertíkem jednoho z kluků.
Napětí mezi nimi můžeme cítit téměr od první chvíle a táhne je to k sobě jako magnet.
Mohlo by to vypadat jako ideální stav - to by ale Paisley nesměla již mít přítele Willa. A hádejte co… Jagger je jeho hlavní rival ze školy.
Jagger si naplánoval, že se chce věnovat studiu, aby se dostal na vytoužený letoun. A holkami se nechal rozptylovat už dost - klasický sexy d*vkař .
Může se zdát, že oproti Paisley má Jagger pohodový život, ale opak je pravdou. Nese si totiž těžká břemena minulosti, která nám postupně odhalí.
Vztah mezi nimi se postupně vyvíjí do opatrného přátelství, ale chemie mezi nimi nemizí. Spíš naopak - čekáme, kdy to mezi nimi “vybuchne.
Oba mají však svá tajemství, která tomu druhému nechtějí hned říct, aby to neovlivnilo jejich vztah.
Jak tohle může dopadnout? Zůstane Paisley s Willem, který ji neustále kontroluje jako její rodiče nebo si začne užívat života s Jaggerem?
A co jeden druhému tají?
Opět jsem se přesvědčila, že autorka umí skvěle zachytit emoce. Styl je čtivý a okamžitě mě vtáhl do děje.
Kapitoly jsou na střídačku z pohledu Paisley a Jaggera, takže nahlédneme do myšlenek a pocitů obou hlavních postav.
Ty jsou skvěle popsány a rychle jsem si k nim našla sympatie.
Paisley je dívka, která chce žít naplno, i když je nemocná a její zdravotní problémy nesou jistá omezení.
Je tvrdohlavá jak mezek (občas až trochu přehnaně a zbytečně), ale na jednu stranu jsem ji i chápala.
Jagger se na začátku zdá jako typický plážový bad-boy, který si jen ukáže na holku a té automaticky spadnou kalhotky. Postupně však odhaluje svou citlivou stránku a ukazuje, že bojuje za to, na čem mu záleží.
Oba se v průběhu vyvíjí a stávají se z nich lepší verze sebe samých.
Nejedná se jen o klišé, autorka totiž dokonale kombinuje romantiku s emotivním příběhem. Těžká témata vyvažuje humorem a vznikla z toho úžasná knížka, kterou mohu jen doporučit.

I pád se může proměnit v let. Druhý díl romantické série od autorky Čtvrtého křídla. Dvacetiletá Paisley chce jedinou věc – osvobodit se z vlivu svých rodičů, kteří ji po smrti její sestry úzkostlivě střeží. Ano, má sice stejnou ... více
Komentáře (0)
lucie.svobodova také napsala