Vzhlédnout k nebi (2024) | Databáze knih

Vzhlédnout k nebi přehled

Vzhlédnout k nebi
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546113/bmid_vzhlednout-k-nebi.jpg 4 49 49

I pád se může proměnit v let. Druhý díl romantické série od autorky Čtvrtého křídla. Dvacetiletá Paisley chce jedinou věc – osvobodit se z vlivu svých rodičů, kteří ji po smrti její sestry úzkostlivě střeží. Ano, má sice stejnou srdeční vadu jako ona, ale taky má dlouhý seznam vysněných přání. Jagger, bezstarostný a pohledný student nejprestižnější letecké školy v zemi, by jí mohl nejedno splnit. Jsou tu ale dva zásadní problémy: Paisley je dcera generála a její přítel největší Jaggerův rival. Jak moc bude ochotná riskovat kvůli klukovi, ze kterého se jí nebezpečně zrychluje tep?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fragment (ČR)

Eyes Turned Skyward, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzhlédnout k nebi. Přihlašte se a napište ho.

nela3812
dnes 5 z 5

Příběh je plný silných emocí. Autorka opět bravurně zvládla hluboké propojení postav a realistické emoce, které vtáhnou od prvních stran a nutí přemýšlet o vlastním životě a hodnotách. Zabývá se tu složitými tématy, jako jsou smrt, láska, přátelství a touha po životě. Svůj podíl tu má opět i armáda, ačkoliv to není tak silné jako v jedničce. Příběh Paisley a Jaggera ukazuje, že je láska nejen radost, ale také neustálý boj.

Paisley žije s vědomím, že její čas je omezený kvůli vážné nemoci. I přes svou situaci se snaží žít naplno a nenechat svůj osud diktovat, jak prožije zbytek svého života. Jagger je její nový nejlepší přítel, který je pro ni vždy oporou a je ochoten udělat cokoli, aby ji chránil, i když mu v tom brání komplikovaná minulost. Sympaťaci že? Těm nejde jinak, než fandit od prvních stran!

Jejich vztah se rozvíjí pomalu, začíná přátelstvím a mění se v lásku. Navzájem si otevírají srdce a překonávají obavy. Jejich láska čelí neustálým zkouškám, když je ovlivněna nejen jejich současností, ale i složitou minulostí. Hledají cestu k sobě navzájem, a ukazují že láska může být nezdolná. I přes složitou cestu neprochází zbytečnými dramata, umí spolu mluvit a dokáží si být navzájem oporou. Správní parťáci i partneři.

Naprosto mě to pohltilo. Možná i proto, že příběh Paisley je mi svým způsobem velmi blízký, a o to větší emoce jsem při čtení prožívala. Nicméně jsem si je zamilovala oba dva. A jejich příběh jakbysmet.

Moc doporučuji, autorka tohle opravdu umí! Už se nemohu dočkat dalšího dílu.

Hodnocení: 5/5

lena.o.knihach
20.12.2024 4 z 5

Za knihu v rámci #spoluprace mockrát děkuji @albatrosmedia

Nemocné srdce, seznam přání, který si chce hlavní hrdinka splnit, ztráta blízké osoby, drogová závislost. Je to tak, autorka se s námi ani v této knize moc nepáře a připravila si pro nás emoční jízdu, kterou jsem si užila zas o trochu víc.

Rebecca Yarros to prostě umí. Dokáže zasadit ránu, když ji nejméně čekáte a do toho vám předhodí ještě dalšího dokonalého chlapa, kterého si prostě nejde nezamilovat. Je to budoucí pilot a hraje hokej, tady prostě není o čem..

Nedá mi to a musím tu zmínit ještě vazbu druhého dílu, která je oproti prvnímu úplně jiná a za mě méně povedená. Mně se vzhledově víc líbí Všemi smysly, ale to je jen maličkost. Na příběhu to samozřejmě nic nemění a stále platí, že byste se do série Vzlety a pády měli pustit.

NikyTaky
16.12.2024 4.5 z 5

Rebecca to prostě umí, já ji miluju a její knížky taky. Zamilovala jsem si všemi smysly a vzhlédnout k nebi byla v podstatě sázka na jistotu. Jagger mi přišel boží už v předešlé knize a tady se projevil naplno. Kdo by takovýho kluka nechtěl. Rebecca umí psát úžasný chlapský postavy, že hned takovýho chcete mít doma. Příběh sám o sobě byl dojemný, Paisley byla neskutečně statečná bojovnice. Tu chemii mezi nimi bylo cítit z každé stránky. Trnula jsem jak to dopadne. Ale happyend zaručen. Moc se těším na další dil.

Náměsíčník, Ztracená koruna a další knižní novinky (48. týden)

24.11.2024

Oheň v těle, Hlubiny a další knižní novinky (42. týden)

13.10.2024

Kniha Vzhlédnout k nebi v seznamech