Záhada ukradeného diadému

recenze

Záhada ukradeného diadému (2024) 5 z 5 / Knihomolka97
Záhada ukradeného diadému

Od této české autorky jsem četla Případ pečetního prstenu, který se mi líbil, takže její novinka mě nemohla minout. Nejdříve jsem si myslela, že se jedná o pokračování, ale ne, je to samostatný příběh. Román, kde je zkombinovaná detektivní zápletka s romantikou, což já ráda.

Alexa je majitelkou starožitnictví a soudní znalkyní v oboru šperků. Její otec, významný londýnský advokát, její kariéru neschvaluje, ale momentálně potřebuje pomoc kvůli klientovi. Alexa tedy odlétá do Švýcarska, aby našla původní majitelku vzácného diadému. Jenže se z toho vyklube složitější a hlavně nebezpečný případ.

Příběh je vyprávěn v ich-formě převážně z pohledu Alexy, ale občas se objeví i část Eda. Kapitoly jsou celkem dlouhé, ale autorka píše čtivě, vtipně, takže stránky mízí pod rukama. Máme tu prostředí Londýna, Švýcarska a také Vídně.

Alexa je sympatická hrdinka, chytrá, sarkastická, samostatná jednotka, která nemá dobrý vztah s otcem. A není se čemu divit. Jack je příklad člověka, který by děti opravdu mít neměl.
Ed je horkokrevný Ital, který ví co chce a jde si za tím. Trochu panovačný, ale pro Alexu by se rozkrájel.
Oba jsou tvrdohlaví mezci, což by mi nevadilo. Ale to jejich občas dětinské chování, hlavně ke konci, už nejsem schopná tak lehce přejít. To je snad má jediná výtka.

Co se týče detektivní části, tak ta mě velmi bavila. Diadém, který v ní hraje důležitou roli, má za sebou zajímavou historii a líbilo se mi její postupné rozplétání. I ty různé teorie, které Alexa vytvářela. Nechybí pár zvratů, mrtvol, rvaček a bezcharakterních postav, kterým budete přát, aby je dohnala spravedlnost. Nojo peníze vládnou světu.

Určitě doporučuji a hodnotím 4,5*/5*

Záhada ukradeného diadému Záhada ukradeného diadému Lucie Pilátová

Významný londýnský advokát Jack Hart sice kariéru své dcery Alexy neschvaluje, ale její znalosti v oblasti šperků využívá pro vlastní obchodní zájmy. Na jeho popud Alexa odlétá do Švýcarska, aby našla původní majitelku vzácného di... více

Komentáře (0)