Zámek z pavučiny kouzel

recenze

Zámek z pavučiny kouzel (2024) 4 z 5 / ElisR1
Zámek z pavučiny kouzel

Pokud jste četli předchozí knihy této autorky, tak už víte, co můžete čekat, protože se drží v osvědčených zajetých kolejích. Vždy sledujeme vyprávění očima mladé dívky, tentokrát jde o třináctiletou Olju, která se vydávává do zapovězené magické říše, aby zachránila svůj domov.
Po cestě však naváže nová přátelství a učí se, že dělat chyby není nic špatného a k životu to prostě patří.
Sophie Anderson opět pomocí povedených popisů bravurně vykreslí prostředí, ve kterém se příběh odehrává i veškeré magické potvůrky, jež se zde nacházejí.
Nechybí ani slovanská atmosféra, která se nese celou knihou, a to díky náznakům tehdejších zvyklostí a cizím slovům, jejichž slovníček najdete opět v závěru.
Oproti předchozím knihám se zde ale nedočkáme přílišné akce, takže tempo vyprávění se může zdát pomalejší.
Také se zde ubíhání děje poměrně opakuje, čímž jsou následující události poněkud předvídatelné.
To ale nemění nic na tom, že jde opět o miloučké čtení doprovázené zdařilými ilustracemi a já věřím, že si Zámek z pavučiny kouzel oblíbí jak mladší čtenáři, tak i ti starší.
V tom bude mít prsty i hlavní hrdinka Olja, která je velmi sympatická a vy ji budete obdivovat nejen za její statečnost, ale i rozhodnutí hodná dospěláků, jimiž se snaží napravit veškeré chyby.

Pokud tedy hledáte milé čtení s poselstvím, několika hlubšími myšlenkami a nevadí vám popisy na úkor akce, tak Zámek z pavučiny kouzel by mohlo být pro vás to pravé.

Recenze je psaná v rámci spolupráce s nakladatelstvím Host.


Zámek z pavučiny kouzel Zámek z pavučiny kouzel Sophie Anderson

Magie je všude kolem nás, stačí jen věřit. Když třináctiletá Olja projde kouzelnou bránou ukrytou na rodném zámku, na druhé straně najde úplně jiný svět: zakletou magickou říši plnou zoufalství a beznaděje, kterou ovládá všemo... více


Komentáře (0)

Přidat komentář