"Zbloudění"

recenze

Zbloudění (2022) 5 z 5 / actavis
Zbloudění

„Zbloudění“ od Amin Maalouf je fascinujícím románem. Maalouf, známý svým vyprávěcím talentem a hlubokým intelektem, v románu prozkoumává klíčové otázky současné společnosti. Příběh sleduje skupinu přátel, kteří se znovu spojí v Libanonu po smrti jednoho z nich. Autor se vyhýbá jednostranným pohledům a prostřednictvím postavy Adama propojuje osobní zkušenosti se širším kontextem politiky, náboženství a mezilidských vztahů.

Autobiografické prvky románu poskytují hlubší rozměr příběhu a přinášejí čtenářům bližší pohled na Maaloufovu reflexi nad vlastním životem a událostmi v jeho rodném Libanonu. Výjimečný způsob vyprávění spojuje objektivní líčení s intimním zápisem z Adamova deníku, vytvářející tak poutavou a promyšlenou vyprávěcí strukturu.

Román není pouze literární dílo, ale také hluboká analýza současného světa, náboženství, a lidské povahy. Maalouf, autor s otevřeným srdcem pro lidské hodnoty, nás vede k zamyšlení nad motivacemi emigrantů, následky války a komplexností mezilidských vztahů.

Jazyk románu je poutavý a výrazný, což odráží Maaloufovu literární vynalézavost. Kniha není jen příběhem, ale i hledáním hlubšího porozumění současnému světu. Pro milovníky literatury a ty, kteří hledají literární dílo s hloubkou a aktuálností, je "Zbloudění" nezbytným čtením.

Děkuji nakladatelství Maraton za možnost seznámit se s touto knihou.


Zbloudění Zbloudění Amin Maalouf

Jedné noci v Paříži zazvoní telefon. Adam se dozví, že jeho nejbližší přítel z mládí umírá. Rozhodne se okamžitě odjet do své domoviny, které se po dlouhých dvacet pět let vyhýbal. Jako exulant žil ve Francii pohodlný život respek... více


Komentáře (0)

Přidat komentář