Železný plamen Toto je nejspíš ta nejkontroverznější knížka letošního podzimu.
recenze
Železný plamen (2024) / Book_adam_73Něketří lidi ji milují, jiní ji považují za nejhorší knížku co kdy četli (to jsem fakt někde viděl!) a přiznám se, že jsem se ji ze začátku tak bál, že jsem se do ji ani nechtěl pouštět.
Pak se mi do rukou dostala reading copy od @humbook_blogeri a ještě, že se tak stalo! (Největší dikičko @endlessbibliophile )
Tato recenze je jenom výcuc mých dojmů, ale pokud byste se chtěli podívat na reading vlog, kde plamen rozebírám mnohem víc, na mém youtube je jeden takový reading vlog nahraný (na youtube jako book_adam_73)
Já toto miluju! Fakt jsem se knížky bál nejenom kvůli recenzím ale i kvůli její délce. To však nebyl problém, protože mě knížka na začátku vtáhla a nepustila do dočtení!
Co tady fakt miluju, tak je to ten fantasy svět. Tady objevujeme zase jeho nová zákoutí, jsou nám představeni i noví draci a přesně to, co na té sérii miluju tu bylo podtrženo.
Oproti prvnímu dílu mě tu bavila i romantika! V prvním byla na mě moc urychlená, moc smutu a taková hr fr. Tady Violet se Xadenem se snažili ho nějak budovat (i když jim to moc nešlo, ale hey, small wins)
Bylo to čtivé, napínavé (na rozdíl od prvního dílu jsem ten konec fakt nečekal!), atmosférické a ačkoli to něajké své mouchy mělo, oficiálně to považuji za svou novou guilty pleasure
4,5*/5*
Železný plamen Rebecca Yarros
Všichni, včetně Violet samotné, očekávali, že během prvního ročníku na Basgiathské válečné akademii zemře. Přežila, ale skutečný výcvik – brutální a extrémně vyčerpávající – je teprve před ní. A spolu s ním i výzva v osobě nového ... více