Ženy z Cínové hory

recenze

Ženy z Cínové Hory (2024) 5 z 5 / Airelle
Ženy z Cínové Hory

Není tajemstvím, že mám ráda historické romány, když se totiž snoubí historie a zajímavý příběh nadupaný emocemi, jsem na vrcholu čtecího blaha.

Jak už název napovídá, protne se v knize více osudů a některé doslova nečekaně.

Obě hlavní dějové linky mě velice bavily, sice jsem si musela chvíli zvyknout, abych dokázala vyprávění Deidre a Gracellyn odlišit, ale pak už jsem si příběh užívala opravdu plnými doušky.

Je naprosto skvělé, jak autorka dokázala obě linky vzájemně protnou i s další nečekanou linkou.

Příběh Žen z Cínové hory mě dostal nejen svou komplexností, ale také úžasně zakomponovanými fantasy prvky, které příběh příjemně osvěžily.

Vyzdvihnout musím i to, že se autorka nebála zařadit téma LGBT, dost často se setkávám s názory, že v minulosti tato komunita neexistovala, což není pravda. Autorce se navíc povedlo vložit toto téma nenásilně a naprosto přirozeně.

Z hlavního záporáka doslova mrazí, jeho schopnosti manipulovat mě dostávaly do kolen a pořád jsem měla o Deidre a Gracelln strach. Zároveň jsem jim pořád fandila, protože jsem s nimi dokázala velmi souznít.

Závěr knihy mě odzbrojil, nejen že jsem se dočkala typické Sophiiny volby, ale i nečekaného odhalení.

Nemohu jinak než Vám knihu doporučit, ke knize se moc ráda v budoucnu vrátím a myslím, že nejen jednou.

Hodnocení: 5/5*
Žánr: historický román, román pro ženy
Počet stran: 336
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2024


Ženy z Cínové Hory Ženy z Cínové Hory Paulette Kennedy

Krev, moc, ale také zlo, které je po desetiletí pronásleduje, spojuje tři generace žen z temného a zapomenutého koutu Ameriky. Vysoko v horách Ozark leží osamocené městečko Cínová Hora. Všude je odsud daleko. Říká se, že práv... více


Komentáře (0)

Přidat komentář