Zítra touhle dobou aneb s časem se nehraje

recenze

Zítra touhle dobou (2023) 4 z 5 / renulka16
Zítra touhle dobou

Jessica má všechno, ale je toho na ni všeho příliš. Má hektickou práci a doma na ni čekají dva náladoví puberťáci s manželem, který si pamatuje, že spolu nespali už 632 dní, ale nepamatuje si, že má vynést odpadky. V zoufalé touze po změně se s rodinou přestěhuje na malý ostrov v Lamanšském průlivu. Ostrov, ovšem skrývá nebezpečné tajemství: může vás vrátit v čase. Můžete znovu prožít jakýkoli den ve vaší minulosti. Jess v tom vidí jednoznačnou šanci, ale zapomene zvážit rizika. Změna, byť jediného okamžiku ve vaší minulosti totiž může zásadně změnit celou vaši budoucnost.

Kniha Zítra touhle dobou mě zaujala až na druhý pohled. Na první totiž řeším obálku a ta mě bohužel nenadchla. Na ten druhý pohled jsem se pustila do anotace a ta si mě získala.
Než jsem však začala číst, trochu jsem se obávala jestli to nebude svým způsobem až moc fantasy. Když jsem se ale pustila do čtení, byla jsem nadšená, jakým směrem a způsobem je kniha napsaná.

Celá kniha je psaná z pohledu hlavní hrdinky Jess v ich-formě, ale objeví se zde i pár pohledů jejího manžela Ferguse v er-formě a můžeme tak alespoň trochu nahlédnout do jeho myšlenek.

Příběh je naprosto čtivý a už od prvních řádků věřím, že si jej zamilujete. Je psán odlehčeně byť je tam pár momentů, které nejsou zrovna lehké či úsměvné.

Nápad s cestováním časem pomocí lavičky je originální, ale jsem moc ráda, že toto ve skutečném světě nefunguje, protože by to určitě udělalo víc škody než užitku. Což se můžete v knize sami přesvědčit, jakou moc má tato schopnost.

Takže pokud hledáte odpočinkové svižné čtení, zkuste sáhnout právě po této knize.


Zítra touhle dobou Zítra touhle dobou Charlotte Butterfield

Jessica Bay má všechno, ale je toho na ni všeho příliš. Má hektickou práci a doma na ni čekají dva náladoví puberťáci s manželem, který si pamatuje, že spolu nespali už 632 dní, ale nepamatuje si, že má vynést odpadky. V zoufalé t... více


Komentáře (0)

Přidat komentář