Zlatá vařečka

Nakl. KALIBR
Rok vydání 2023
336 stran
3,5*/5

ZLATÁ VAŘEČKA je další z řady feel-good detektivek, které se nedávno začaly dostávat i na náš knižní trh. A jelikož se měla odehrávat navíc ještě i v kuchařském prostředí, nešlo odolat. To, že je na obálce přirovnání k Agathiným Deseti malým černouškům (promiňte, ale odmítám používat ten nový název), jsem se snažila přehlížet... A mimochodem jsem udělala dobře .

Slavná moderátorka a pekařka Betsy Martinová již po několik let na svém rodinném panství jednou za rok pořádá pekařskou soutěž Týden pečení. Tento jubilejní 10. ročník je pro ni obzvláště důležitý. A tak se na panství Grafton opět po roce sjíždí šest soutěžících, tři muži a tři ženy. Od samého začátku soutěž provází zvláštní nehody, bohužel však nezůstane pouze u nich... Zhruba někdy v poslední třetině se nám objeví i jedna mrtvola.

Já jsem ve své podstatě spokojená, bylo to čtivé, bylo to zajímavé, soutěžící byli různorodí, každý měl jinou motivaci, proč se do soutěže přihlásil. Máme zde různé zákulisní intriky, jedno dávné tajemství a atraktivní prostředí starého panského sídla. A když to všechno propojíte s pořadem typu Peče celá země, řekla bych, že úspěch je zaručen.

Nicméně mám i nějaká ta ale. Teď to bude znít velice krvelačně, ale já bych opravdu ocenila více mrtvol, zvláště když kniha odkazuje na jednu klasickou vyvražďovačku, kde se to mrtvolami jen hemžilo. Myslím si, že velice brzy odhadnete, kdo se stane obětí, je to jasné jak facka. Ovšem konečné vyústění a vysvětlení za mě trošku pokulhávalo, ale u těchto feel-good záležitostí to bývá celkem běžné. Detektivní linky v nich nebývají úplně propracované. A jelikož tady jinak vše výše zmíněné bylo moc fajn, nejsem nijak extra zklamaná. Byla to taková pohodinda s jednou mrtvolkou a spoustu dobrot k zakousnutí.
(PROSINEC 2023)

#recenznivytisk
Knižní klub
Knihkupectví Luxor

Zlatá vařečka Zlatá vařečka Jessa Maxwell

Pro šest amatérských pekařů a pekařek je účast v soutěži Týden pečení splněným snem a jsou připraveni udělat naprosto vše pro to, aby vyhráli. Jenže pro slavnou moderátorku Betsy Martinovou znamená toto klání mnohem víc. Panství G... více

Komentáře (0)