Zlatá vařečka přehled

Zlatá vařečka https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517052/bmid_zlata-varecka-PbT-517052.jpg 4 112 112

Pro šest amatérských pekařů a pekařek je účast v soutěži Týden pečení splněným snem a jsou připraveni udělat naprosto vše pro to, aby vyhráli. Jenže pro slavnou moderátorku Betsy Martinovou znamená toto klání mnohem víc. Panství Grafton, kde se koná, je domovem a dědictvím její rodiny – a Týden pečení je jejím životním dílem. Obojí musí být i nadále úspěšné. Ovšem jakmile soutěž odstartuje, začnou se dít podezřelé věci. Nejprve jde o drobné sabotáže. Kdosi vymění cukr za sůl. Příliš vysoká plotýnka... A když je objeveno mrtvé tělo, je jasné, že pro někoho zde je Zlatá vařečka cenou, pro kterou stojí za to zabíjet... Toto spojení A pak nezbyl žádný a Peče celá země vás bude moc bavit!... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Golden Spoon , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatá vařečka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

Jaruš7
11.05.2024 4 z 5

Poutavé téma - A.Ch. to není, neboť likvidaci protivníků neprovádí zabijácký profesionál, ale profesionál jiného kalibru, alespoň ze začátku.
Kuchtění se točí jen kol pečící trouby a to se třemi tématy - Chleba, Koláč, Dort.
Pro dramatičnost bylo třeba uspokojit televizní diváky třeba jen pohledem na zážitky, na porotce po požití prvního sousta, jenž tak tak stihli před kamerou opustit filmovací prostor směrem k nejbližšímu křoví, neboť dál by to nestihli bez újmy na zdraví a prestiži.
Vybraní soutěžící jsou pestrá šestice z nichž každý má pro soutěž jiný důvod, ale pod ziskem ceny "Zlatá vařečka" se ukrývají další záměry.
Čtivé, jako prvotina s potenciálem.

HaniSebi
01.05.2024 3 z 5

Nejlépe se mi pro popis Zlaté vařečky hodí slovo "fajn". Pro mě to byla knížka typu neurazí, nenadchne. Očekávala jsem feel good detektivku, ale tady mi příběh připadal celý takový nemastný, neslaný.

Je to napsané dobře, čte se to rychle, ale nemůžu si pomoct, něco mi tam vadilo.

V první řadě mě asi zklamal styl soutěže. Doufala jsem, že to skutečně bude styl Peče celá země nebo lépe řečeno The Great British Bake Off, a ze stránek knihy na člověka dýchne ta pohodově atmosféra a vůně pečení. Tohle bylo Peče celá země po americku, takže se celý jemný prvek pořadu pro mě vytratil. Přijde mi, že Američané tyto pořady prostě neumí, chtějí show, akci. Ale proto lidé zrovna tuhle soutěž nesledují.

Druhou věcí je případ/záhada. Nebylo to špatně vymyšlené, ale takové nedotažené. Poslední stránky působily prostě odfláknutě. Rychlé uzavření, konec. Ještě pár stránek by příběh klidně snesl.


Modrina
05.04.2024 5 z 5

Jsem teď hodně rozlítaná, takže jsem potřebovala něco nenáročného, ale co by mě zaujalo a nenudilo. To Zlatá vařečka beze zbytku splnila. Ještě bych ocenila některý z receptů. :) Já jsem spokojená.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)

15.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlatá vařečka v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených134x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených3x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst112x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech2x