gastronomie

štítky

84 knih


Hotel 1992, Arthur Hailey

V románu o pěti dramatických dnech prožitých personálem i hosty v hotelu autor na pozadí tragické události poutavě popisuje vztahy lidí v mezní situaci, odhaluje skryté sobectví jedněch a neokázalé hrdinství druhých. více


Nové šance 2024, Lilly Lucas

Zamilovaná na druhém konci světa. Když Leonie uvízne v malém městečku Green Valley ve Skalistých horách, má za sebou perný den. Zahraniční praxe v pivovaru řemeslného piva vybouchla. Naprosto zoufalá si vylije srdce pře... více


Americké psycho 2007, Bret Easton Ellis

Kultovní román, jež autora proslavil po celém světě. Americké psycho je fiktivní zpovědí Patricka Batemana, bohatého newyorského mladíka z řad takzvaných „yuppies“, který se v honbě za novými prožitky stává brutálním mas... více




Láska s chutí makronky 2015, Sarah Vaughan

VEZMĚTE pět docela cizích lidí, které spojuje jen jejich vášeň pro pečení. PŘIDEJTE populární pekařskou soutěž a vypracujte tuhé těsto. OHŘEJTE na správný stupeň napětí. OZDOBTE sladkobolným životním příběhem ženy, kt... více


Zlatá vařečka 2023, Jessa Maxwell

Pro šest amatérských pekařů a pekařek je účast v soutěži Týden pečení splněným snem a jsou připraveni udělat naprosto vše pro to, aby vyhráli. Jenže pro slavnou moderátorku Betsy Martinovou znamená toto klání mnohem víc.... více


Jak se dědí tajemství 2021, Barbara O'Neal (p)

Svět Olivie Shawové, uznávané recenzentky jídla ze San Franciska, se obrátí vzhůru nohama, když po smrti své matky zjistí, že je dědičkou nejen starého anglického panství, ale i šlechtického titulu, který k němu náleží. ... více


Příručka jadranské snoubenky 2012, Blanka Čechová

Že nevíte, co se skrývá pod tajemnými názvy jídel pastašuta nebo bajadéra? V této knize se to dozvíte a získáte i tajné recepty dalmatských hospodyň. Zprostředkuje vám je pravá dalmatská ljubavna priča, lovestory mezi Če... více


Důvěrnosti z kuchyně 2012, Anthony Bourdain

Po pětadvceti letech "sexu, drog, zlotřilého chování a vysoké kulinářské školy" se šéfkuchař a spisovatel Anthony Bourdain rozhodl vylít si srdce. Bourdainovi příběhy z kuchyně jsou stejně upřímné jako nepředvídatelné, j... více


Vůně medu 2022, Susan Wiggs

Isabel Johansenová, oslavovaná šéfkuchařka, jež vyrostla v ospalém městečku Sonoma, se rozhodla proměnit svůj rodný dům na kuchařskou školu – idylické místo pro snílky, kteří sem mohou přijít a naučit se kulinářskému umě... více


Kočka, která viděla rudě 2003, Lilian Jackson Braun

Našeho hrdinu s nevyslovitelným jménem, přáteli zvaného Qwill, osud zavál na večeři do starého domu právníka a kulinářského odborníka Mause. Qwill se do absurdní stavby, která je jakýmsi uměleckým centrem, okamžitě zamil... více


365 - Gastromapa Lukáše Hejlíka 2019, Lukáš Hejlík

Jmenuje se 365, a to hned z několika důvodů – dělal jsem ji 365 dní, má 365 stran, ale především přináší 365 tipů ze všech českých luhů i moravských hájů. Podniky jsem rozřadil do 31 kapitol, kdy vás jedna vypraví na výl... více


Kukuřice, komunismus a kaviár 2019, Anya von Bremzen

Vzpomínky na život, jídlo a nenaplněné touhy. Anya von Bremzen se narodila v roce 1963. Vyrůstala v kolektivním moskevském bytě, kde osmnáct rodin sdílelo jednu kuchyň. Zpívala oslavné písně na Lenina, ve škole tajně pr... více


Rozmačkané ego se slaninou 2018, Lenka Požárová

Živelná Nela má neobvyklý talent kombinovat chutě i komplikovat si život. Rozhodne se zanechat v Praze svého podnikání a vyráží k norskému fjordu živit se jako servírka. Se slušnou dávkou rebelství a perfekcionismu nevyd... více


Čo sa varí v Kremli: (Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou) 2022, Witold Szabłowski

Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou Prečo s posledným ruským cárom Mikulášom II. zastrelili aj jeho kuchára? Čo sa varilo prvým likvidátorom černobyľskej katastrofy? A kto dal Gagarinovi pred odletom d... více


555 – Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka 2021, Lukáš Hejlík

Autor v knize 555 – Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka vyráží na 100 nádherných míst po celé České republice a mapuje v jejich okolí dostupné podniky, kam můžete zajít na fajn jídlo, kafe, sladký, pivo nebo třeba večern... více


Ďábelské ovoce 2023, Tom Hillenbrand

Sklenku müllerky, kousek paštiky a hlavně žádný velký stres. Xavier Kieffer býval kuchařskou hvězdou, ale pak opustil svět „haute cuisine“ a otevřel si v Dolním městě v Lucemburku malou restauraci, kde hostům předkládá s... více


Brno 100 - Gastromapa Lukáše Hejlíka 2022, Lukáš Hejlík

Fakt Brno? No jasně! Po bestsellerech 365 a 555 přichází Lukáš Hejlík s novou ediční řadou průvodců, které vám tentokrát dají ochutnat to nejlepší z konkrétních měst či regionů. Jako první vybral pořádně našlápnuté Brno,... více


Nejezte blbě! 2014, Pavel Maurer

Pavel Maurer, propagátor kvalitního stravování, nemilosrdný kritik úrovně českých restaurací a milovník dobrého jídla i pití, pravidelně na Radiožurnálu glosuje úroveň gastronomie v Čechách. Nyní vycházejí jeho zamyšlení... více


Café Museum 2014, Robert Makłowicz

Kniha polského publicisty, cestovatele a spisovatele je osobitě pojatým cestopisem, subjektivně laděným kulturním, historickým, sociologickým a především kulinárním průvodcem po té části Evropy, jejímž společným jmenovat... více


Kouzlo rodinného stolu 2003, Marie Kubátová

Známá spisovatelka vzpomíná na dobu svého dětství i dospělého života nad zděděnou kuchařskou knihou. Zkušená autorka ví, komu svá hřejivá vyprávění posílá: generaci zralých, starších žen, ale i jejich rodinám a dětem. P... více