V románu o pěti dramatických dnech prožitých personálem i hosty v hotelu autor na pozadí tragické události poutavě popisuje vztahy lidí v mezní situaci, odhaluje skryté sobectví jedněch a neokázalé hrdinství druhých. více
Nové šance 2024, Lilly Lucas
Zamilovaná na druhém konci světa. Když Leonie uvízne v malém městečku Green Valley ve Skalistých horách, má za sebou perný den. Zahraniční praxe v pivovaru řemeslného piva vybouchla. Naprosto zoufalá si vylije srdce pře... více
Americké psycho 2007, Bret Easton Ellis
Kultovní román, jež autora proslavil po celém světě. Americké psycho je fiktivní zpovědí Patricka Batemana, bohatého newyorského mladíka z řad takzvaných „yuppies“, který se v honbě za novými prožitky stává brutálním mas... více
Láska s chutí makronky 2015, Sarah Vaughan
VEZMĚTE pět docela cizích lidí, které spojuje jen jejich vášeň pro pečení. PŘIDEJTE populární pekařskou soutěž a vypracujte tuhé těsto. OHŘEJTE na správný stupeň napětí. OZDOBTE sladkobolným životním příběhem ženy, kt... více
Zlatá vařečka 2023, Jessa Maxwell
Pro šest amatérských pekařů a pekařek je účast v soutěži Týden pečení splněným snem a jsou připraveni udělat naprosto vše pro to, aby vyhráli. Jenže pro slavnou moderátorku Betsy Martinovou znamená toto klání mnohem víc.... více
Jak se dědí tajemství 2021, Barbara O'Neal (p)
Svět Olivie Shawové, uznávané recenzentky jídla ze San Franciska, se obrátí vzhůru nohama, když po smrti své matky zjistí, že je dědičkou nejen starého anglického panství, ale i šlechtického titulu, který k němu náleží. ... více
Příručka jadranské snoubenky 2012, Blanka Čechová
Že nevíte, co se skrývá pod tajemnými názvy jídel pastašuta nebo bajadéra? V této knize se to dozvíte a získáte i tajné recepty dalmatských hospodyň. Zprostředkuje vám je pravá dalmatská ljubavna priča, lovestory mezi Če... více
Důvěrnosti z kuchyně 2012, Anthony Bourdain
Po pětadvceti letech "sexu, drog, zlotřilého chování a vysoké kulinářské školy" se šéfkuchař a spisovatel Anthony Bourdain rozhodl vylít si srdce. Bourdainovi příběhy z kuchyně jsou stejně upřímné jako nepředvídatelné, j... více
Vůně medu 2022, Susan Wiggs
Isabel Johansenová, oslavovaná šéfkuchařka, jež vyrostla v ospalém městečku Sonoma, se rozhodla proměnit svůj rodný dům na kuchařskou školu – idylické místo pro snílky, kteří sem mohou přijít a naučit se kulinářskému umě... více
Kočka, která viděla rudě 2003, Lilian Jackson Braun
Našeho hrdinu s nevyslovitelným jménem, přáteli zvaného Qwill, osud zavál na večeři do starého domu právníka a kulinářského odborníka Mause. Qwill se do absurdní stavby, která je jakýmsi uměleckým centrem, okamžitě zamil... více
365 - Gastromapa Lukáše Hejlíka 2019, Lukáš Hejlík
Jmenuje se 365, a to hned z několika důvodů – dělal jsem ji 365 dní, má 365 stran, ale především přináší 365 tipů ze všech českých luhů i moravských hájů. Podniky jsem rozřadil do 31 kapitol, kdy vás jedna vypraví na výl... více
Kukuřice, komunismus a kaviár 2019, Anya von Bremzen
Vzpomínky na život, jídlo a nenaplněné touhy. Anya von Bremzen se narodila v roce 1963. Vyrůstala v kolektivním moskevském bytě, kde osmnáct rodin sdílelo jednu kuchyň. Zpívala oslavné písně na Lenina, ve škole tajně pr... více
Rozmačkané ego se slaninou 2018, Lenka Požárová
Živelná Nela má neobvyklý talent kombinovat chutě i komplikovat si život. Rozhodne se zanechat v Praze svého podnikání a vyráží k norskému fjordu živit se jako servírka. Se slušnou dávkou rebelství a perfekcionismu nevyd... více
Čo sa varí v Kremli: (Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou) 2022, Witold Szabłowski
Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou Prečo s posledným ruským cárom Mikulášom II. zastrelili aj jeho kuchára? Čo sa varilo prvým likvidátorom černobyľskej katastrofy? A kto dal Gagarinovi pred odletom d... více
555 – Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka 2021, Lukáš Hejlík
Autor v knize 555 – Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka vyráží na 100 nádherných míst po celé České republice a mapuje v jejich okolí dostupné podniky, kam můžete zajít na fajn jídlo, kafe, sladký, pivo nebo třeba večern... více
Ďábelské ovoce 2023, Tom Hillenbrand
Sklenku müllerky, kousek paštiky a hlavně žádný velký stres. Xavier Kieffer býval kuchařskou hvězdou, ale pak opustil svět „haute cuisine“ a otevřel si v Dolním městě v Lucemburku malou restauraci, kde hostům předkládá s... více
Brno 100 - Gastromapa Lukáše Hejlíka 2022, Lukáš Hejlík
Fakt Brno? No jasně! Po bestsellerech 365 a 555 přichází Lukáš Hejlík s novou ediční řadou průvodců, které vám tentokrát dají ochutnat to nejlepší z konkrétních měst či regionů. Jako první vybral pořádně našlápnuté Brno,... více
Café Museum 2014, Robert Makłowicz
Kniha polského publicisty, cestovatele a spisovatele je osobitě pojatým cestopisem, subjektivně laděným kulturním, historickým, sociologickým a především kulinárním průvodcem po té části Evropy, jejímž společným jmenovat... více
Nejezte blbě! 2014, Pavel Maurer
Pavel Maurer, propagátor kvalitního stravování, nemilosrdný kritik úrovně českých restaurací a milovník dobrého jídla i pití, pravidelně na Radiožurnálu glosuje úroveň gastronomie v Čechách. Nyní vycházejí jeho zamyšlení... více
Kouzlo rodinného stolu 2003, Marie Kubátová
Známá spisovatelka vzpomíná na dobu svého dětství i dospělého života nad zděděnou kuchařskou knihou. Zkušená autorka ví, komu svá hřejivá vyprávění posílá: generaci zralých, starších žen, ale i jejich rodinám a dětem. P... více