Kočka, která viděla rudě přehled
Lilian Jackson Braun
Kočičí krimi série
Našeho hrdinu s nevyslovitelným jménem, přáteli zvaného Qwill, osud zavál na večeři do starého domu právníka a kulinářského odborníka Mause. Qwill se do absurdní stavby, která je jakýmsi uměleckým centrem, okamžitě zamiluje a nastěhuje se do volného bytu. Začnou se však dít divné věci: noční výkřik, zmizení dávné přítelkyně a mladého správce vyprovokují novináře k pátrání, při kterém nakonec odhalí původce dvou vražd. Je naprostou samozřejmostí, že se na výsledku podílí i kocour Koko a kočka Yum Yum, jeho siamští kamarádi. Již čtvrtá "kočičí krimi" je opět půvabná, vtipná a nápaditá.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2003 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
The Cat Who Saw Red, 1986
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kočka, která viděla rudě. Přihlašte se a napište ho.
Opět milé čtení a zase jiné prostředí, to se mi líbí. Psát o jídle a zajímat se o keramiku je pěkné propojení. Vražda či jiné zločiny nesmějí chybět. Ještě štěstí, že je tu nejen novinář J.Q., ale hlavně jeho největší rádce a pomocník kocour Koko.
Tohle díl se mi také moc líbil, jsou tu jasné postavy, jsou různorodé a kočky jsou zábavné, jen ten knír nemusím :-)
Kniha Kočka, která viděla rudě v seznamech
kočky vraždy detektivní a krimi romány novináři gastronomie
2003 | Kočka, která uměla číst pozpátku |
2003 | Kočka, která okusovala ušák |
2003 | Kočka, která zhasínala světlo |
2010 | Kočka, která vyprávěla příběhy |
2004 | Kočka, která hrála Brahmse |
Zcela se ztotožňuji s komentářem čtenáře Corso.
Odkládám po 60 stránkách