Kočka, která uměla číst pozpátku přehled
Lilian Jackson Braun
Kočičí krimi série
1. díl >
Jim Qwilleran na tom nebyl zrovna nejlíp, když ho, dříve špičkového žurnalistu, zaměstnal provinční list DAILY FLUXION, aby dodával zprávy z místní umělecké scény. Zrovna jeho, který by stěží poznal rozdíl mezi Sochou Svobody a Venuší z Mélu. Sotva se však bez valné chuti pustí do práce, začnou se dít děsivé věci. Někdo zpustoší galerii a přitom si očividně plete vraždu s uměleckým počinem. Především se ale Jim seznámí s Koko, siamským kocourem, který nejen že umí číst, ale také odvede lví podíl při objasňování záhadného vloupání. Tak vznikl úžasný tým, o kterém New York Times napsaly: DETEKTIVOVÉ ROKU. První z úspěšné série příběhů Kočka, která ....... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Příběhy
Vydáno: 2003 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
The Cat Who Could Read Backwards, 1966
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kočka, která uměla číst pozpátku. Přihlašte se a napište ho.
Jsem celkem rozpolcený, nějak mě tato kniha nenadchla. Není to úplně špatné ani žádný trhák. Nebudu chodit kolem horké kaše, kniha mě osobně nesedla.
Taková oddechová, "stará" detektivka, která si tak nějak plyne svým poklidným tempem, občas se objeví nějaká ta mrtvolka a ke konci se celý případ zase v poklidném duchu vyřeší :-)
Kniha Kočka, která uměla číst pozpátku v seznamech
2003 | Kočka, která uměla číst pozpátku |
2003 | Kočka, která okusovala ušák |
2003 | Kočka, která zhasínala světlo |
2010 | Kočka, která vyprávěla příběhy |
2004 | Kočka, která hrála Brahmse |
Taková klasická americká detektivka. Nenadchne, neurazí. Nemám moc rád moderní umění, takže ty plky kolem něj byly trochu moc. Z kočky dělali supermana, to taky bylo trochu přehnané. Ale číst se to dalo, jako oddechovka v pohodě.
Zajímavé namluvení, to znělo taky jako stará škola, což se ke knize výjimečně hodilo.