Zlatodějové (trojkniha 1., 2. a 3. díl)

Všichni pátrají po kameni mudrců. John Deeaje, hrabě Bragadino, antikvář Jakub de Strada. Odehrává se spoustu dramatických událostí a ne jednou půjde o život. A co kámen mudrců? Je to skutečnost nebo jenom smyšlená legenda?

No, co bych ke knize napsala. Fakt, že mě kniha příliš neuchvátila jsem si nejspíše zavinila sama, když jsem si neuvědomila, že je kniha psaná v téhle době a já tohle prostředí moc nemusím. Ale tím nechci říkat, že je špatná, jenom já moc nemusím tyhle prostředí.

Příběh je každopádně zajímavý. Kámen mudrců znám jenom z Harryho Pottera, takže jsem se dozvěděla něco nového. Autorův styl byl i poměrně čtivý a nějaké pasáže byly opravdu zajímavé, že jsem od nich nechtěla odcházet pryč. Jenomže si také myslím, že by bylo potřeba nějaké části určitě proškrtat, protože jsem tam měla momenty, kdy mě to úplně nebavilo, ale to se stane. Ještě jsem si říkala moje ne příliš velké nadšení pro tuhle knihu je způsobeno tím, že jsem před tím četla až moc dobrou knihu a já mám po té vždy problém, začíst se do nové.

Na můj vkus tam bylo možná až moc jmen, ale postavy byly popsány hezky reálně a plasticky. Určitě bych tuhle knížku doporučila každému, kdo má rád historické romány a starou Prahu. I když se to na poprvé moc nepovedlo, mám v plánu si ji někdy přečíst ještě jednou a dát této knize druhou šanci. I tak ji dávám 3*, které si podle mého určitě zaslouží.

Zlatodějové (trojkniha 1., 2. a 3. díl) Zlatodějové (trojkniha 1., 2. a 3. díl) Jan Bauer

Kdesi v Praze je prý od časů Karla IV. ukryt recept na lapis philosophorum, kámen mudrců. Pátrají po něm všichni alchymisté, včetně učeného Angličana Johna Deeajeho přítele Edwarda Kelleyho, tajemný hrabě Bragadino, císařský antik... více

Komentáře (0)