Zloděj, nebo vévoda?

recenze

Ztracený vévoda z Wyndhamu (2010) 4 z 5 / Kikina182
Ztracený vévoda z Wyndhamu

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Vévodkyně vdova z Wyndhamu a její společnice Grace jsou na cestě domů, když je jejich kočár přepaden. V lupiči však vdova pozná potomka svého zesnulého syna a pozve ho na své panství. Jenže když se odmítá dostavit, rozhodne se ho unést. Je to totiž pravý vévoda z Wyndhamu a ona je odhodlaná dát mu k nohám svět, do kterého se narodil. Ať už chce nebo ne.

Styl psaní je lehký a čtivý, ostatně přesně tak, jak jsem na to u autorky zvyklá. Nechybí popisy, které jsou však skryté v příběhu, takže si jich člověk sotva všimne.

Námět na příběh mi přijde originální, ačkoli jeho zpracovaní je spíše předvídatelné. To však není něco, co by mi u historické romance vadilo. O přehnané dramatičnosti příběhu to však říct nemůžu.

Nejvíc se mi na knize líbí romantická linka. Mezi hlavními hrdiny nechybí chemie a vývoj jejich vztahu mi přijde přirozený a adekvátní situaci. Stejně tak se mi líbí, jaké vztahy mezi sebou mají jednotlivé postavy.

Postavy jsou skvěle vykreslené a mají hloubku. Navíc jsou všechny neskutečně sympatické! Tedy s výjimkou dvou postav, kde však byla antipatie vůči nim žádoucí.

Ztracený vévoda z Wyndhamu je skvělá odpočinková kniha, ale je na ní vidět, že si autorka postupem času vypěstovala určitou lásku ke zbytečným dramatům, po čemž v její dřívější sérii není ani stopa. Ale navzdory přehnané dramatičnosti ji určitě můžu doporučit, jelikož se jedná o krásný příběh s několika skvělými detaily, jako je třeba zarputilá vdova vévodkyně.


Ztracený vévoda z Wyndhamu Ztracený vévoda z Wyndhamu Julia Quinn

Grace pracuje jako společnice obávané a nesmlouvavé vévodkyně vdovy z Wyndhamu a postupně se začíná smiřovat s myšlenkou, že ji v životě nic nečeká. Když se však objeví Jack Audley, vysloužilý kapitán a možná i pravý vévoda z Wynd... více


Komentáře (0)

Přidat komentář