Ztracený vévoda z Wyndhamu přehled
Julia Quinn
Vévodové z Wyndhamu série
1. díl >
Grace pracuje jako společnice obávané a nesmlouvavé vévodkyně vdovy z Wyndhamu a postupně se začíná smiřovat s myšlenkou, že ji v životě nic nečeká. Když se však objeví Jack Audley, vysloužilý kapitán a možná i pravý vévoda z Wyndhamu, obrátí se její život vzhůru nohama. Dokáže překonat vévodkynin odpor i vlastní obavy? Anebo si Jack vezme lady Amelii, která byla už v kolébce předurčena jako nevěsta pro vévodu?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2010 , Ikar (ČR)Originální název:
The Lost Duke of Wyndham, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracený vévoda z Wyndhamu. Přihlašte se a napište ho.
Ačkoliv jsem si nemyslela, že bych někdy chtěla zkusit cokoliv z žánru historických romancí, s příchodem Bridgertonových se všechno změnilo. A když jsem tuhle sérii dočetla, začal mi ten pravidelný přísun jednoduchých romantických oddechovek docela chybět. Naštěstí má ale Julia Quinn těch sérií v zásobě ještě spoustu a Vévodové z Wyndhamu jsou jednou z nich.
Ztracený vévoda z Wyndhamu je prvním dílem duologie, která už kdysi v češtině vyšla, teď ale dostává nový kabátek, aby ladila právě k sérii Bridgertonovi. A pokud jste si autorčiny knížky oblíbili tak jako já, ani tento příběh vás určitě nezklame. Je to opět neskutečně milé a odpočinkové čtení, taková jednohubka, u které zapomenete na všechny starosti a necháte se vtáhnout do světa anglické smetánky. Knížka sice není ničím výjimečná a nemůžu říct, že bych si jí po vzoru Bridgertonových nějak oblíbila, ale vlastně jsem od ní dostala přesně to, co jsem očekávala. Takže já jsem naprosto spokojená.
Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace
Ztracený vévoda z Wyndhamu je jedna z těch slabších knih od autorky. Nestačila jsem se divit, kam se děj po prvních pár scénách ubírá, jak přímá šipka dolů to je.
Přitom to na začátku vypadalo tak skvěle! První setkání hlavních postav stálo za to, jenže poté to úplně ztratilo jiskru, nemělo to žádný šmrnc, ani ty dialogy za moc nestály.
Julia Quinn ale píše čtivě a její knihy jsou krátké, to je rozhodně velké plus a obzvlášť u tohoto dílu jsem za to velmi vděčná. Nesedla mi Grace a Jack to sám celé nedokázal zachránit, takže jsem byla ráda, že jsem za pár hodin byla na konci.
Romantická linka byla nevýrazná a bez chemie to zkrátka nefungovalo. Už teď se ale těším na další autorčinu knihu, protože věřím, že bude lepší.
Královna, Dům na konci ulice a další knižní novinky (24. týden)
09.06.2024
Kniha Ztracený vévoda z Wyndhamu v seznamech
2005 | Nevhodný návrh |
2005 | Vikomt, který mě miloval |
2006 | Čekanka |
2008 | Před svatbou |
2007 | Poznáš to z polibků |
2,5* Po sérii Bridgertonovi byla tahle kniha velkým zklamáním. Samozřejmě od podobných knih neočekávám nic velkolepého, ale tento příběh i postavy byly neskutečně naivní i rozuzlení naprosto neoriginální a na můj vkus dost useknuté.