Fantasticky stručné dějiny chlastu 1. díl tempo & emoce
Karel Hoff
V prvním díle dějin chlastu nás autor seznámí s podmínkami vzniku vyrábění vína, piva a vůbec alkoholu a také s okolnostmi jak a proč se lidstvo dostalo ke konzumaci alkoholu. Dovíme se, jak i samotný autor pracuje ve svém vinohradě a jak dělá víno. Také si můžeme přečíst recepty na domácí vína, likéry a medovinu, dokonce i postup na výrobu piva a různých druhů pálenek. V obsáhlé kapitole nazvané Civilizace naložené v lihu nám autor přiblíží velice zajímavé postřehy o pití alkoholu v Číně, Japonsku, Koreji a Vietnamu. A samozřejmě neschází ani verše o slastném popíjení. Upozornil bych ještě na exkurze do historie, hlavně na snad největšího historika světa S-ma Čchienovy - Zápisky historika.... celý text
Tempo čtení
rychlé |
|
0 % | |
střední |
|
0 % | |
pomalé |
|
0 % |
Žádný uživatel zatím neuvedl tempo čtení této knihy. Buďte první.
Emoce z knihy
Žádný uživatel zatím nepřidal emoce z této knihy. Buďte první.
Autorovy další knížky
2005 | Anebky (čili) Malá pedagogická čtení pro ctěné kolegy a velectěnou veřejnost |
2013 | Fantasticky stručné dějiny řecké (potažmo antické) filosofie |
2013 | Fantasticky stručné dějiny chlastu 1. díl |
2013 | Fantasticky stručné dějiny filosofie, 2. díl |
2013 | Fantasticky stručné dějiny filosofie, Indie a Čína, 3. díl |