Nakládáme zeleninu tempo & emoce
Claudia Lorenz-Ladener
Zdravě, rychle, chutně - pomocí mléčného kvašení. Bakterie mléčného kvašení jsou výborným konzervantem a zelenina si díky nim uchová řadu vitaminů a minerálů. Navíc dochází k vytvoření aromat, která vám jiné metody nedopřejí. Přesvědčete se o tom sami tím, že vyzkoušíte postupy a recepty uvedené v této knize, jejíž obrazový doprovod chuť na vlastní výrobu určitě hodně povzbudí. Autorka nepopisuje exotické pokrmy, jejím cílem je naopak představit vyzkoušené tradiční i novější jednoduché metody a poznatky biologické konzervace zeleniny. Přitom, jak dosvědčuje velké množství receptů v této knize, nakládat nemusíte jen zelí, jak se řada lidí mylně domnívá, nýbrž téměř všechny druhy zeleniny. Po celý rok budete tak mít k dispozici bohatý, navíc velmi levný a na přípravu snadný zdroj vitaminů, enzymů a dalších cenných látek, navíc v chutné, příjemně aromatické podobě.... celý text
Literatura naučná Kuchařky Zahrada
Vydáno: 2016 , GradaOriginální název:
Milchsauer eingelegt, 2014
více info...
Tempo čtení (1x)
rychlé |
|
0 % | |
střední |
|
0 % | |
pomalé |
|
100 % |
Emoce z knihy (4x)
nostalgie |
|
25 % | |
zvědavost |
|
25 % | |
inspirace |
|
25 % | |
naděje |
|
25 % |
Autorovy další knížky
2016 | Nakládáme zeleninu |
2008 | Zahradní pekárny - Návody na stavbu pecí z cihel a hlíny |
2021 | Sklepy |