Svět na talíři tempo & emoce
Vladimír Miltner
Co chutná od Grónska po Filipíny Na sedm stovek receptur z rozličných národních kuchyní shromáždil ve své nejnovější knize badatel Vladimír Miltner. Ač profesí indolog, osvědčil na jejích stránkách pochopení pro kulinářské zvyklosti a chutě nejen indického subkontinentu, ale také mnoha jiných koutů světa včetně Čech. Najdeme tu návod, jak uvařit kokosový milagutannír typický pro Srí Lanku, stejně jako grónský recept na nadívané pstruhy, ovocné kuře po lichtenštejnsku, kazachstánský králičí pilaf či jablkový koláč, jak jej připravují v Estonsku. Kniha je - jak už to praktických kuchařek bývá - rozčleněna podle typů pokrmu. Úvod patří pochopitelně polévkám; následují jídla masitá i bezmasá, přílohy, saláty, omáčky a sladkosti. Závěrečná kapitola je zaměřena na nápoje. Autor se v průvodní eseji o kulinářství pasoval na kandidáta věd kuchařských, čemuž při podrobnějším ohledání publikace rádi uvěříme. Jednotlivé recepty jsou podány stručně, výstižně, s pochopením pro praktickou stránku.... celý text
Tempo čtení
rychlé |
|
0 % | |
střední |
|
0 % | |
pomalé |
|
0 % |
Žádný uživatel zatím neuvedl tempo čtení této knihy. Buďte první.
Emoce z knihy
Žádný uživatel zatím nepřidal emoce z této knihy. Buďte první.
Autorovy další knížky
1987 | Indická kuchyně |
1973 | Příběhy bájné Indie |
1990 | Lékařství staré Indie |
1988 | Mahábhárata aneb Velký boj |
1978 | Indie má jméno Bhárat |