V babiččině kuchyni od Tří králů do Vánoc tempo & emoce
Vladimíra Jakouběová
Publikace je výsledkem a shrnutím předchozích projektů, které autorka realizovala v Muzeum Českého ráje v Turnově a na Dlaskově statku v Dolánkách. Koncepce knihy vychází z prezentace lidových obyčejů a jejich charakteristiky, doplněné o popisy pokrmů, které se při jejich příležitosti připravovaly. Nechybí zde ani kapitola věnovaná stravě všedního dne. Kniha obsahuje více jak tři sta původních receptů, které byly zapsány z kronik a z výpovědí pamětníků. Doplňuje je výčet nejběžnějších surovin, které používaly v kuchyni našich předků. Samostatná kapitola je věnována přípravě tradičního pečiva a perníků. Text doplňují kresby J. V. Scheybala a fotografie B. Jakoubě, pořízené na Dlaskově statku v Dolánkách. Cílem autorky je populární formou přiblížit čtenářům kapitoly z dějin tradiční lidové kultury a zároveň jim poskytnout jednoduchý návod, jak tyto jevy převzít a udržovat.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2010 , JakouběOriginální název:
V babiččině kuchyni od Tří králů do Vánoc: Lidové obyčeje a lidová strava v Pojizeří, 2010
více info...
Tempo čtení
rychlé |
|
0 % | |
střední |
|
0 % | |
pomalé |
|
0 % |
Žádný uživatel zatím neuvedl tempo čtení této knihy. Buďte první.
Emoce z knihy
Žádný uživatel zatím nepřidal emoce z této knihy. Buďte první.
Autorovy další knížky
2010 | V babiččině kuchyni od Tří králů do Vánoc |
2010 | Krajinou domova |
2018 | Příšovice |
2016 | 300 let Dlaskova statku v Dolánkách |
2014 | Ušité z vlny, lnu a hedvábí |