AutorLupomesky profil

☰ menu
AutorLupomesky

statistiky

Aktivní: 30.11.2023 v 11:11 (poprvé 13.07.2019)
Body:20
Palce za komentáře: 0 · 0 ostatním
Hodnocení v bazaru: 0/0

Odznaky 0 ze 72

Zatím zde nejsou žádné odznaky. Více zde.

Nové knihy v seznamech

Uživatel zde zatím nemá žádné knihy...

Kdo jsem

Knížka byla vydaná v roce 2022 pod titulem Povídání o Úmluvě o právech osob se zdravotním postižením v ČR v příloze titulní strany. Úmluva o právech pro OZP je nová knížka, jejíhož autora mnoho z vás zná jako neslyšícího, který se zabývá danou problematikou.
Předmětem publikace jsou rozdíly v poznatcích dnes a před sedmi lety, kdy se diskutovalo v řadách odborníků na zaměstnanost, v ostatních resortech i v neziskovém sektoru o neratifikaci Opčního protokolu. Jak probíhalo řešení a výsledky práce s ministerstvy, především s MPSV ČR. Po šesti letech bylo docíleno posunu díky Národnímu plánu podpory rovných příležitostí pro osoby se zdravotním postižením.
Autor sám organizoval konference a moderoval setkání s odborníky a politiky. Zapisoval si proto otázky, kompletní články, a negativní i pozitivní poznatky z praxe.
Počet stran: 88
ISBN: 978-80-11-02625-7

AutorLupomesky
AutorLupomesky

Knížka je vydaná pod titulem Česko-polské dialogy z oblasti sluchově postižených v roce 2019. Autor Lupoměský strávil krátký čas ve Varšavě, aby se později podílel na realizaci v programu Česko-polského fóra v oblasti sluchově postižených, se zaměřením na sociální oblast a vzdělávání. To vše v reflexu Úmluvy o právech pro osoby se zdravotním postižením a Opčního protokolu, kterými se politická scéna zavázala k modifikaci legislativy v obou zemích a odstranění bariér. Autor sám jako neslyšící zná poměrně dobře globální problematiku sluchově postižených. Poznámky, které získal po boku zaměstnanců, doktorandů a delegátů byly z otevřených diskusí ve dvou rovinách. Po seznámení s nimi autor pečlivě získával poznatky, reakce a odpovědi, které dosud leželi v šuplíku. Nyní jsou poprvé publikovány.



Počet stran: 57

ISBN: 978-80-270-6333-8