Fext zajímavosti

Fext
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422538/fextbxaeRO-njf-.jpg 4 3 3

Artefakty v Čechách série

< 2. díl >

Hrdiny této science-fiction jsou Jíra Stříbrný, fext od doby Třicetileté války, a mladá venkovská učitelka Martina, která se s Jírou spřátelí. Fext je jistý druh evropského strašidla, obvyklého ve starých českých a německých pověstech. Od těch podivných bytostí se odrážejí kulky a zabíjejí ty, kdo na fexta vystřelí. Přijde Martina na tuto záhadu? Na rozdíl od starých fextů, vyrostlých v minulých staletích (a někteří i tisíciletích) je přece moderní žena zvídavější a snaží se přijít opravdu na kloub věci. A nepřestane, dokud... se jeho přičiněním nestane stejným strašidlem - fextkou, jasnovidkou a nakonec i čarodějnicí, která poroučí bleskům a dokáže vyvolat i zemětřesení. Jenže přitom zjistí, že Zemi pozorují mimozemské bytosti a usmyslí si, že si s nimi pohovoří...... celý text

Sci-fi
Vydáno: ekniha , Autobus
více info...

Zajímavosti (1)

Sedím v restauraci a prohlížím si jídelní lístek. Na konci stojí: Jídla připravil šéfkuchař J. Stříbrný. Zajímavé, ale mohl by to být Jan, Josef, Jaroslav... nedalo mi to a zeptal jsem se číšníka. "No přece Jirka!"
Takže Jíra Stříbrný, fext... Je ovšem těžké zjišťovat, zda opravdu odráží kulky. To je velice nebezpečné zjišťování, zejména pro střelce. Radši ho nechám na pokoji... (vsemerad)