Molekulární kuchyně zajímavosti
Miroslav Raab
Chemie v kuchyni i na talíři. Záhady, tajemno a dobrodružství odehrávající v hrncích, pekáčích, pánvích, sklínkách i sklenicích. Martyrium civilních molekul při jejich „transmutaci“ v lahůdku. Není to běžná kuchařka. Je to snadno srozumitelné vyprávění o chemický dějích probíhajících při vaření doplněné základním vysvětlujícím chemickým aparátem. Zvláštní pozornost je věnována i způsobům jak jíme a jídlo chutnáme – tedy psychologii jídel a nápojů. Ač samotný název knihy k tomu nabádá autor se záměrně vyhýbá módnímu trendu molekulární zážitkové gastronomie, není v jejím kontextu důležitý. Kniha pro profesionály i adepty umění kuchařského, kniha pro každého přemýšlivého čtenáře – kuchaře inspirující ku vlastním experimentům a výbojům.... celý text
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost.
Autorovy další knížky
1999 | Materiály a člověk: (netradiční úvod do současné materiálové vědy) |
2014 | Molekulární kuchyně |
2022 | Lidé kolem stolu aneb Úvod do mezilidské chemie |